Taximetristul hoţ loveşte din nou

Taximetristul hoţ loveşte din nou
La o zi după ce un taximetrist a plecat cu tot cu laptoul unui clujean, un altul a fost prins cu portbagajul înţesat de bunuri furate.

În noaptea de luni spre marţi, poliţiştii clujeni au oprit în trafic, în Baciu, pentru control, un autoturism echipat pentru executarea serviciului de taximetrie, în care s-au găsit, atât în portbagaj, cât şi pe bancheta din spate, motoare electrice,  ţevi metalice şi un calorifer. În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că bunurile transportate aparţineau unei  firme clujene.

"Din cercetări a reieşit faptul că persoanele implicate ar fi pătruns în curtea societăţii prin escaladarea gardului, ar fi deschis poarta de acces şi ar fi sustras mai multe bunuri pe care le-au încărcat în autovehicul", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

Poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului oprit în trafic ca fiind un bărbat de 34 de ani, din localitatea Tăuţi. Totodată, s-a stabilit faptul că în activitatea infracţională ar mai fi fost implicat un bărbat de 32 de ani, din Baciu, pasager în acelaşi vehicul.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la 2.000 lei, fiind recuperat integral de poliţişti şi restituit părţii vătămate.

Faţă de cei doi, cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi stabilirea cu exactitate a participaţiei penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,furt calificat", faptă prevăzută de Codul penal.

Comenteaza