Teatru şi ezoterism la Insomnia

Teatru şi ezoterism la Insomnia
Eseistul multilingv Francois Breda este invitatul Clubului de Lectură “Nepotu’ lui Thoreau” de la Cafeneaua Insomnia, în această seară, de la ora 18:00. Alături de Valentin Derevlean, Ştefan Manasia şi Janos Szantai, moderatorul şi gazdele reuniunii, Breda invită publicul la o discuţie despre “Oglinda ochiului. Speculum spectationis”.
Francois Breda este renumit în Cluj ca fiind un personaj boem, dar şi un intelectual de primă mână. Dezinvolt ca om, foarte comunicativ şi sociabil, este unul dintre cei mai fini interpreţi ai conceptelor estetice şi filosofice şi ai alchimiei lexicale.

Este preocupat de ocultism, dar şi de teatru în cel mai larg sens al conceptului. Breda şi-a susţinut doctoratul cu o teză dedicată unui filosof şi dramaturg catolic francez, Gabriel Marcel, iar din 1980 a publicat 20 de volume de poeme, studii literare şi eseuri, în română, maghiară şi franceză.
Clubul de Lectură “Nepotu’ lui Thoreau” a fost înfiinţat în urmă cu trei ani sub egida revistei Tribuna şi a cafenelei Insomnia, ca un spaţiu de întâlnire directă şi “combativă” între cititori şi autori. În cadrul clubului au susţinut lecturi publice câteva zeci de scriitori români din toate generaţiile.

Comenteaza