Breaking news Exclusiv Update Video Foto Țeavă de LEVIGAT spartă pe strada Cantonului. Curge pe drum și miroase îngrozitor

Țeavă de LEVIGAT spartă pe strada Cantonului. Curge pe drum și miroase îngrozitor

O țeavă de levigat s-a spart pe strada Cantonului, în zona Pata Rat.

Un martor a trimis, pe adresa redacției, un filmuleț și câteva fotografii, precizând că s-a spart o țeavă de levigat, iar mirosul este îngrozitor.

Vom reveni cu mai multe detalii!

Incidentul ar fi avut loc pe lângă drumul din colonia Dallas, iar levigatul ar proveni dinspre rampele RADP / Salprest, care nu tin de Consiliul Judetean, ci de Primaria Cluj-Napoca.

In trecut, probleme cu scurgerea levigatului au avut loc la depozitul de deșeuri (atunci) neconform de la Pata Rât, aflat in proprietatea Consiliului Județean Cluj, insa staţia cu osmoză inversă a fost pornită în primăvara lui 2018. Instalaţia neutralizează levigatul care se scurge din rampa de gunoi a Clujului.  ''În urma procesului de tratare a levigatului prin osmoză inversă rezultă atât permeatul, substanță decontaminată și devenită total inofensivă pentru mediu, care este evacuat în pârâul Zăpodie, cât și concentratul, care este stocat în rezervorul tampon din cadrul stației de tratare''. 

În ultimă fază, din rezervorul tampon concentratul este colectat, transportat și eliminat de către firma Demeco SRL, care a castigat licitatia lansata de CJ Cluj cu suma de 6.849.000 lei. Demeco este firma care a mai câștigat un astfel de contract, atunci fără a se organiza nicio licitație, și în 2018. Demeco SRL. o firmă din Bacău înființată în 2004, are ca domeniu de activitate colectarea deșeurilor periculoase și este deținută de Botez Daniel și Blănaru Ciprian.

CJ Cluj a cedat, în decembrie 2017, societății Process Engineering amplasamentul pe care au fost edificate cele două bazine de decantare și neutralizare, respectiv stația de epurare a levigatului provenit din depozitul de deșeuri de la Pata Rât. Contractul încheiat de CJ cu Process Engineering este de 3 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată.

 

Comenteaza