Tehnologia lui Jarre a uimit Polivalenta FOTO

Tehnologia lui Jarre a uimit Polivalenta FOTO
Maestrul muzicii electronice a prezentat în premieră publicului clujean melodii de pe ultimul său album, dar și hiturile care l-au consacrat de 30 de ani încoace.

Sala Polivalentă s-a umplut în așteptarea artistului francez, aflat pentru prima oară la Cluj, nu și în România. De data aceasta Jarre a venit cu o producție restrânsă, departe de show-urile spectaculoase cu zeci sau sute de animatori, cântăreți sau dansatori pe care le-a susținut în marile aglomerări urbane ale lumii în anii 80-90.  

Așezat cuminte pe scaune, publicul clujean a fost destul de apatic până spre final, convins să se ridice numai la indicațiile "dirijorului". Pentru a fi cât mai convingător, Jarre a vorbit în trei limbi - română, engleză și franceză - și a folosit inclusiv o cameră video încorporată în ochelarii săi nocturni prin care publicul putea să urmărească felul în care manevrează aparatura de bord.  

Ecranele speciale, laserele și efectele 3D au contribuit la atmosferă, iar la una din melodii ritmul de pe scenă a fost susținut de mișcarea lanternelor de pe telefoanele mobile din sală. De asemenea, a folosit celebra sa harpă cu laser pe "Time Machine". 

Jarre revine pe scenă după o pauză de șase ani. Melodiile din concert fac parte din albumul “Electronica” pe care Jarre le interpretează pentru prima dată în fața publicului, dar și din albumele “Equinoxe” (1978) și “Oxygene” (1976). 

Al doilea volum al noului album, “Electronica 2: The Heart of Noise”, a fost lansat în primăvară, vine în continuarea lui “The Time Machine”, și dispune de colaborări cu artiști celebri precum Rone, Pet Shop Boys, Primal Scream, E.S., Julia Holter, Gary Numan, Jeff Mills, Peaches, Siriusmo, Yello, The Orb, Sebastien Tellier, Hans Zimmer, Cyndi Lauper and Christophe. 

Concertele lui Jarre sunt renumite pentru numărul impresionant de participanți. El a stabilit recorduri mondiale Guinness pe tot mapamondul, inclusiv unul cu o audiență de 2,5 milioane de fani, organizat la Paris. Artistul și-a depășit propriul record la Moscova, când a susținut un concert pentru 3,5 milioane de fani, cu ocazia aniversării de 850 de ani a orașului.

 

Setlist Jean-Michel Jarre 2016

 

Waiting for Cousteau

The Heart of Noise Part 1

The Heart of Noise Part 2

Automatic Part 2

Oxygène 2

Circus

Web Spinner

Exit

Équinoxe 7

Conquistador

Oxygène 8

Zero Gravity (Above & Beyond Remix)

Souvenir de Chine

Immortals

Brick England

The Architect

Oxygène 4

Glory / Equinoxe 4

The Time Machine

Oxygène 17

Stardust

Comenteaza