Telverde antisuicid da, tratament ba

Telverde antisuicid da, tratament ba
Pacienţii clujeni cu tendinţe suicidare nu au acces la tratament de specialitate, au atras atenţia reprezentanţii psihologilor clujeni ieri, cu ocazia Zilei Mondiale de Prevenţie a Suicidului de la Cluj-Napoca.

„În decursul cercetărilor noastre am constat că 50% din pacienţii cu tendinţe suicidare nu au acces la un tratament. 50% din pacienţii care au acces la tratament, nu beneficiază de ghidaj şi de protocoale valide în tratamentele psihologice!", a explicat ieri, în timpul conferinţei dedicată Zilei Mondiale de Prevenţie a Suicidului, psihologul clujean Daniel David.

La conferinţa cu tema „Intervenţia în Criză", derulată la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, au participat peste 40 de profesionişti în domeniul sănătăţii mintale. „Ziua Mondială de Prevenţie a Suicidului reprezintă o oportunitate pentru toate sectoarele comunităţii de a atrage atenţia asupra poverii generale generate de comportamentul suicidar şi pot pune în discuţie strategii de prevenţie adaptate specificului local. Iniţiativele care contribuie la educarea activă şi la implicarea persoanelor sunt cele care au cele mai mari şanse de a funcţiona eficient, ajutând persoanele interesate să afle informaţii noi despre suicid şi prevenţia suicidului", au arătat reprezentanţii Alianţei Române de Prevenţie a Suicidului.

Etichete
Comenteaza