Temperaturi cu minus la Cluj. Cum se circulă pe drumurile din județ

Temperaturi cu minus la Cluj. Cum se circulă pe drumurile din județ
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de miercuri, pe raza judeţului nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier. Totuși, din cauza ninsorilor locale și a temperaturilor negative înregistrate, pe mai multe sectoare de drum se circulă în condiții de iarnă.

În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 16 ianuarie a.c., s-a acţionat pe 13 drumuri județene situate pe raza zonei Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 10 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 2 drumuri județene, cu 2 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 115 tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe 14 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 10 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 5 drumuri județene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 80 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 10 drumuri judeţene, cu 10 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe un drum județean, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 126 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul ultimelor 24 de ore s-a intervenit pe 10 drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 108 tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Gherla, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 16 drumuri judeţene, cu 5 utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 8 drumuri județene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 70 de tone de material antiderapant.

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru.

De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Comenteaza