Tendinţe în decoraţiunile de Crăciun: auriu sau argintiu, dar nu împreună

Tendinţe în decoraţiunile de Crăciun: auriu sau argintiu, dar nu împreună
Aranjarea şi decorarea casei pentru sărbătorile de iarnă este o adevărată provocare an de an, însă de această dată specialiştii recomandă simplitatea.

Crăciuniţele rămân în continuare cele mai apreciate plante de sezon, iar pentru împodobirea bradului de Crăciun suntem sfătuiţi să alegem elemente vintage.

"Culorile sezonului sunt auriul şi argintiul, combinate cu roşu sau verde, respectiv cu mov deschis sau albastru", a dezvăluit Ionela Lostun, florist decorator al florăriei Kara. Aceasta avertizează că cele două culori predominante nu trebuie niciodată puse una lângă alta, iar alături de ele sunt în tendinţele actuale aşa-numitele elemente vintage. "Este vorba de materiale mai vechi, danteluţe, fundiţe, iar pe globuri ar trebui să fie ceva imagini din vremuri mai vechi", a explicat Lostun. Toate acestea se pot regăsi în aranjarea pomului de Crăciun, dar şi a casei în prag de sărbătoare. Specialiştii în decoraţiuni ne recomandă să alegem un brad argintiu, iar instalaţia de iluminat să fi aleasă în culori calde, nicidecum tari ori fosforescente, fie că e vorba de luminiţe amplasate afară, în locuinţă sau pe ramurile pomului de Crăciun.

"Se folosesc din nou globurile clasice, rotunde, de diferite mărimi. Dacă alegem globurile mari, totuşi, trebuie să folosim numai asemenea dimensiuni, la fel şi în cazul celor mici", recomandă floristul de la Kara. Pentru vârful bradului, putem opta pentru clasica stea sau putem fi în trend alegând o fundă. Cadourile vor fi ambalate în aceleaşi culori ca ale bradului. "Crăciuniţele rămân mereu cele mai căutate plante de sezon, sunt preferate de toţi, nu se demodează niciodată", spune Ionela Lostun. Preţul lor merge de la 10 la 40 de lei. Ca noutate în acest context, pe piaţă se mai află un cactus de Crăciun, însă, "din păcate, nu e foarte cunoscut la noi". O altă noutate a acestui sezon sunt aranjamentele de Crăciun, pe diferite coroniţe de lemn prelucrat, cu lumânărele sau tăviţe cu flori şi alte accesorii. Preţul acestora poate varia de la 30-40 de lei până la 80-90 de lei.

Fără taxe pentru comercianţi, pentru brazi mai ieftini

Municipalitatea clujeană a decis că brazii de Crăciun se vor vinde în pieţele volante. Comercianţii care au depus cerere în acest sens vor primi în mod gratuit dreptul de a-şi vinde marfa pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian în perioada 15-24 decembrie. Măsura are ca scop reducerea preţului la brazi. Cei care nu se pot deplasa până la Sala Sporturilor pot să cumpere brazi din pieţele volante. Comercianţii din pieţele volante pot fi numai persoane fizice care deţin păduri sau persoane juridice, care pentru a avea dreptul de a comercializa pe domeniul public trebui să aibă documente de provenienţă şi aviz de însoţire a materialelor lemnoase reglementate prin legislaţia silvică specifică. Ca în fiecare an, brazii trebuie să fie marcaţi şi crotaliaţi. Amenda pentru comercianţii fără documente sau care vând brazi în afara locaţiilor aprobate variază între 1.000 şi 1.500 de lei, pentru persoane fizice, respectiv 6.000-20.000 de lei, pentru persoanele juridice.

 

 

Comenteaza