Tentativă de jaf la ING din Mănăştur

Tentativă de jaf la ING din Mănăştur
Hoţii s-au strecurat în bancă pe gemuleţul de la baie, însă au avut ghinion căci nu au găsit nici un leu.
Noroc şi ghinion în acelaşi timp pentru un hoţ. Acesta a profitat că angajaţii unei bănci au lăsat geamul de la baie deschis, dar nu a avut ce lua, căci agenţia ING nu lucrează cu bani, ci doar cu contracte. Reprezentanţii Poliţiei au precizat că din interiorul băncii nu s-a furat nimic. Angajaţii ING îl cataloghează ca “un incident minor” şi spun că au fost deteriorate câteva materiale promoţionale.

Agenţia ING Bank de pe Calea Floreşti a fost spartă în noaptea de 6 spre 7 octombrie. Persoane neindentificate s-au strecurat în interior pe geamuleţul de la baie, aflat în spatele blocului, la parterul căruia este sediul bancar. Geamul a fost lăsat deschis de angajaţii băncii, care dimineaţa au alertat Poliţia, după ce au văzut că încăperea este răvăşită. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, inspector principal Gina Pop, a precizat că spargerea a fost anunţată în jurul orei 9:20, prin apelul de urgenţă 112. “Din interior nu au fost sustrase bunuri sau alte valori. Autorii vor fi acuzaţi de tentativă de furt calificat”, a menţionat Pop.

Surse din rândul anchetatorilor spun că este vorba de “găinari” din cartierul Mănăştur, care au acţionat imediat ce au văzut geamul lăsat deschis din spatele blocului. Aceleaşi surse povestesc că angajaţii firmei de pază ce are contract cu banca au fost alertaţi de senzorii de mişcare şi s-au deplasat la sediu în jurul orei 3:30, dar nu au intrat înăuntru. “Au inspectat geamul deschis, însă au plecat repede pe motiv că nu au văzut înăuntru nici o mişcare”, spun sursele ZIUA de CLUJ. Anchetatorii au prelevat mai multe amprente de pe uşa de la baie şi speră să-i prindă cât de repede pe cei care au intrat în bancă. Agenţia ING din Mănăştur a fost închisă ieri pentru buna desfăşurare a cercetărilor.

Reprezentanţii ING susţin că incidentul a avut loc în seara zilei de 6 octombrie. “În ziua de 6 octombrie, în jurul orelor 22:00, la ING Office Mănăştur Billa din Cluj-Napoca a fost înregistrat un incident minor, fără pagube materiale. O persoană neidentificată a intrat în ING Office şi a deteriorat câteva materiale promoţionale aflate în incinta băncii. Nu s-a înregistrat nici o tentativă de vandalizare a bancomatelor sau de forţare a accesului în zona de birouri/consultanţă”, a precizat Iosefina Frolu, corporate communication director în cadrul ING Bank. Instituţia bancară a pus la dispoziţia Poliţiei înregistrările de pe camerele de supraveghere din interiorul ING Office.

A doua bancă din Mănăştur intrată în vizorul hoţilor


Agenţia ING Bank este la circa un kilometru de agenţia Băncii Transilvania jefuită de hoţi înarmaţi în data de 13 februarie 2009. Dacă reprezentanţii ING au avut noroc, de la agenţia Băncii Transilvania s-au furat circa 60.000 de euro. În acel caz au fost puşi sub acuzare doi tineri de 20 de ani, care sunt judecaţi pentru tâlhărie la Tribunalul Cluj în stare de arest preventiv.

Comenteaza