Teroare în zona centrală de la o casă ocupată abuziv. O echipă Realitatea TV a fost atacată - VIDEO

Teroare în zona centrală de la o casă ocupată abuziv. O echipă Realitatea TV a fost atacată - VIDEO
Imobilul unei persoane plecate în străinătate a fost acaparat ilegal de o familie de romi. Vecinii se plâng de comportamentul acestora, iar o echipă REALITATEA TV Cluj a fost agresată când filma la faţa locului.

Angajaţii firmelor şi locatarii de pe strada Paul Chinezu, din spatele Colegiului Naţional George Bariţiu, nu mai au linişte de când în casa de la numărul 5 s-au "mutat" mai mulţi cetăţeni de etnie romă. Aceştia fac mizerie şi provoacă scandal dacă sunt întrebaţi în baza cărui act locuiesc în acea clădire. Reprezentanţii primăriei sunt legaţi de mâini în acest caz, căci casa este proprietate privată, iar proprietarul nu e de găsit.

Casa veche de pe strada Paul Chinezu nr.5 este lăsată în paragină de proprietar, iar o familie de romi s-a gândit să profite de acest lucru, punând stăpânire pe ea. Numai că situaţia apărută nu este pe placul celorlalţi proprietari din zonă, care se feresc să vorbească despre asta de teama romilor. "Nu vă pot zice nimic că ăştia ne sparg geamurile la firmă imediat!", ne-a spus o femeie. Comportamentul agresiv al romilor a fost resimţit şi de o echipă de la REALITATEA TV Cluj, care a încercat să stea de vorbă cu ei. În loc de cuvinte, romii au răspuns cu un par în obiectivul camerei de filmat. Casa se află chiar lângă Colegiul Naţional George Bariţiu.

"Nu am avut probleme deosebite cu romii, adică nu au provocat scandal. Însă am montat nişte plăci pe gardul de sârmă dintre curtea liceului şi curtea casei, pentru că adună tot felul de lucruri şi îşi întind hainele, şi nu dădea bine ca aspect", a precizat directoarea liceului, Daniela Deac. Curios este că nici poliţia nu a primit sesizări. "Nu au fost înregistrate plângeri cu privire la scandaluri provocate la acea adresă", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, inspector principal Gina Pop.

Pe site-ul domnuleprimar.ro, clujenii se plâng de situaţia de pe strada Paul Chinezu. "Vă rog să luaţi măsuri urgente pentru evacuarea persoanelor care locuiesc abuziv în imobilul abandonat în stare avansată de deteriorare de pe strada Paul Chinezu nr. 5. Este de neconceput ca la trei minute de primăria oraşului să existe un asemenea focar de infecţie! Menţionez că părinţii mei locuiesc în zonă şi imobilul este locuit abuziv de cel puţin şase luni de zile, iar curtea interioară este plină de gunoaie.

Vă mulţumesc anticipat pentru ajutorul acordat", a scris Mircea Onul pe site-ul de reclamaţii. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca spun că nu pot pătrunde în incinta imobilului deoarece este proprietate privată. "Poliţia Comunitară a fost la faţa locului şi a lăsat o somaţie proprietarului ca să rezolve problema, atfel este pasibil de amendă de la 500 la 1.000 de lei. Numai că nu ştim dacă va primi somaţia, deoarece, din informaţiile noastre, este plecat din ţară. E adevărat că imobilul este ocupat ilegal de alte persoane, dar numai proprietarul îi poate evacua", a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu.

Reprezentanţii primăriei sunt mult mai atenţi la problemele legate de cetăţeni din etnia romă după scandalul de pe strada Coastei, când zeci de familii de romi au fost mutate de Poliţia Comunitară pentru că ocupau abuziv un teren public. "A trebuit apoi să răspundem la sute de e-mailuri de la organizaţia Amnesty International, în care ne cereau tot felul de lămuriri", a spus Buzatu.

Vezi imagini cu atacul asupra echipei Realitatea TV Cluj.

 

Comenteaza