TIFF face petrecere la Flacăra

TIFF face petrecere la Flacăra
Trupele Baba Zula şi Nôze sunt vedetele TIFF Music Night, manifestare inedită care va avea loc la Hala Flacăra în 4 iunie.

Oficialii Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) au anunţat evenimentul drept "concertul-surpriză al anului".

"Iubitorii de muzică şi amatorii de party-uri vor avea noaptea lor la Cluj: TIFF Music Night. Pe 4 iunie, începând cu ora 21:30 şi până târziu înspre dimineaţă, cinci dintre cele mai în vogă nume de pe scena electro vor susţine un concert spectaculos la Hala Flacăra din Cluj (str. Someşului nr. 2-12)", au anunţat aceştia într-un comunicat de presă. Spaţiul neconvenţional va găzdui pentru prima dată concerte. Seara va începe cu Sekuoia, un foarte tânăr duo de pe scena underground daneză. Patrick Alexander Bech-Madsen şi Søren Stenbjerg Gregersen vor asigura warm-up-ul cu un mix de post-dubstep şi r'n'b pentru care revista daneză Soundwave i-a inclus printre cele mai interesante apariţii recente pe scena electro. "Sekuoia este adus la TIFF cu sprijinul Ambasadei Regale a Danemarcei la Bucureşti, în cadrul parteneriatului extins pe care festivalul l-a dezvoltat anul acesta cu Danemarca, ce deţine preşedinţia Uniunii Europene până la sfârşitul lunii iunie", au precizat cei de la TIFF. Programul va continua cu DJ-ul belgian Buscemi, care va anima apoi hala industrială cu o combinaţie de bossa nova, lounge, house, brazilian grooves, afrobeat, drum‘n'bass şi ritmuri balcanice. Show-ul celor de la Nôze se anunţă, de asemenea, exploziv. Artiştii vor aduce pe scena de la Flacăra "un performance plin de energie în care muzica electronică se îmbină cu jazz, funk, rock şi sonorităţi balcanice. Muzica celor de la Nôze răsună, de câţiva ani, în cluburile din lumea întreagă", se arată în comunicat.

Trupa Baba Zula, din Istanbul, a mai fost la TIFF anul trecut. "Spectaculoasele lor reprezentaţii live includ costume impresionante, instrumente tradiţionale sau improvizate, dansatoare din buric, poezie, teatru şi VJ-ing. Sound-ul lor original, botezat dub oriental sau «Istanbul psychedelia», este un mix de instrumente orientale ca darbuka, theremin şi saz electric cu sonorităţi electro, rock'n'roll şi reggae", explică oficialii festivalului. Seara se va încheia cu Nico de Transilvania, artistă din Zalău stabilită de câţiva ani în Brighton, Marea Britanie, unde şi-a făcut un nume cu stilul său eclectic, în care muzica balcanică se împleteşte cu cea swing şi electro. Pe numele său adevărat Nicoleta Cărpineanu, tânăra a avut colaborări cu nume ca Gogol Bordello sau Shukar Collective. A susţinut concerte la festivaluri precum The Big Chill, Secret Garden, Brighton, Eurocultured şi organizează periodic în Brighton un eveniment care a devenit rapid cunoscut, numit Super Mishto. Un bilet la TIFF Music Night costă 40 de lei dacă este achiziţionat în avans şi 50 de lei în ziua concertului. Tot la această ediţie TIFF vor mai cânta Laibach (6 iunie, de la 23:45, la Hotel Continental). Spectatorii pot opta pentru un bilet la 20 de lei, cu care pot intra atât la concert, cât şi la proiecţia filmului, sau pentru unul de 15 lei, valabil doar pentru concert.

 

Etichete
Comenteaza