Tineri din Cluj şi alte patru judeţe participă la o tabără dedicată copiilor cu diabet zaharat

Tineri din Cluj şi alte patru judeţe participă la o tabără dedicată copiilor cu diabet zaharat
Patruzeci de tineri din judeţele Satu Mare, Cluj, Mureş, Harghita şi Covasna vor participa între 10-17 august la tabăra Yuppi, dedicată copiilor cu diabet zaharat tip 1 (dependenţi de insulină), organizată lângă satul Şăulia, din judeţul Mureş.

"Tabara Yuppi este dedicată copiilor cu diabet zaharat tip 1 (dependenţi de insulină) şi o să se desfăşoare între 10-17 august 2013 cu participarea a 40 de tineri din judeţele Satu Mare, Cluj, Mures, Harghita şi Covasna, vorbitori de limba română şi maghiară, în mod complet gratuit.
Pentru a le oferi o experienţă unică, metoda recreerii terapeutice, copiilor care îşi schimbă viaţa şi experimentează pe propria piele că boala lor cronică nu este un obstacol şi pot şi ei să traiască o viaţă plină, lucrăm împreună cu un număr mare de voluntari: 40, dintre care 11 persoane voluntare provin din judeţul Mureş (printre altele şi 3 medici!)", menţionează organizatorii taberei.

Voluntarii care vor participa la tabără vor fi formaţi în cursul acestui weekend, între 28-30 iunie, la campingul Andrei Provita, lângă satul Şăulia.

Tabăra se află la cea de-a treia ediţie şi este organizată cu sprijinul Fundaţiei pentru Comunitate, Mol România şi Departamentul de Relaţii interetnice.

 

Comenteaza