Tineri din Cluj, tâlhăriți și șantajați de doi "parteneri de afaceri": 50.000 de euro sau bătaie

Tineri din Cluj, tâlhăriți și șantajați de doi "parteneri de afaceri": 50.000 de euro sau bătaie

Doi bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de șantaj și tâlhărie au fost reținuți, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict și efectuării a trei percheziții domiciliare, realizate de polițiștii clujeni.

Potrivit polițiștilor, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate a reieșit faptul că doi bărbați de 33, respectiv 41 de ani, din Cluj-Napoca, le-ar fi solicitat unor tineri în vârstă de 23 și 25 de ani suma de 50.000 de euro, amenințându-i cu acte de violență. Persoanele în cauză ar fi colaborat în trecut în cadrul unor activități profesionale desfășurate în comun, în domeniul de creare al site-urilor web, încheiate pe fondul unor neînțelegeri.

"În fapt, la data de 13 aprilie a.c., a avut loc o întâlnire între aceștia la sediul societății profesionale din municipiul Cluj-Napoca, unde tânărul de 25 de ani ar fi fost agresat fizic, fiindu-i totodată sustrasă suma de aproximativ 15.000 de lei și un telefon mobil.

În urma sesizării, polițiștii au demarat cercetări, iar la data de 27 aprilie a.c., a fost organizată acțiunea de prinderea în flagrant delict a bărbatului de 41 de ani, în timp ce primea de la una dintre persoanele vătămate suma de 2.000 de euro", a precizat IPJ Cluj.

După administrarea probatoriului, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, fiind admisă propunerea de arestare preventivă a acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Comenteaza