Ştirea de la Cluj: s-a aflat cine va fi Capitala Europeană a Tineretului în 2017

Ştirea de la Cluj: s-a aflat cine va fi Capitala Europeană a Tineretului în 2017
Câştigătorul titlului de Capitală Europeană a Tineretului în anul 2017 a fost anunţat miercuri seara la Cluj de către Forumul European al Tineretului.

În cadrul unei ceremonii desfăşurate la un hotel de patru stele din Cluj-Napoca în prezenţa primarului Emil Boc şi a reprezentanţilor administraţiilor locale din oraşele candidate, Cascais (Portugalia), Galway (Irlanda), Varna (Bulgaria), Newcastle (Marea Britanie) şi Perugia (Italia), oraşul bulgăresc Varna a fost desemnat drept câştigătorul acestui titlu. 

 Preşedintele Forumului European al Tineretului, Peter Matjasic, a declarat că juriul tineretului european a stabilit drept câştigător oraşul Varna din Bulgaria.

"Varna are mai multe calităţi, a candidat de mai multe ori, cei de acolo au demonstrat că sunt creativi, chiar au crezut în acest proiect. Juriul a apreciat elemente de inovare socială, care îi include pe tinerii antreprenori. A contat în luarea acestei decizii spiritul de colaborare, motivarea, angajamentul tinerilor din Varna", a spus Matjasic, citat de Mediafax.

La rândul său, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că recomandă Primăriei din Varna să aibă încredere în tineri, "pentru că ei dau semnalul cu privire la viitor".

"Trebuie să ţii cont de tineri, aşa cum şi România a ţinut cont în alegerile prezidenţiale de semnalul dat de tineri şi de societatea civilă. Sper ca municipiul Cluj-Napoca, desemnat Capitală Europeană de Tineret în 2015, să fie un model pentru Varna şi pentru toate oraşele care vor deţine acest titlu după 2015. Sper ca anul viitor să aducem Europa la Cluj, aşa cum ducem Clujul în Europa", a afirmat el.

Ceremonia de desemnare a titlului de Capitală Europeană a Tineretului 2017 a avut loc în cadrul Târgului de Organizaţii şi de Oraşe "Youth Fair", care se desfăşoară la Cluj-Napoca şi la care au participat peste 400 de tineri din Europa.

Forumul European al Tineretului reuneşte 99 de organizaţii de tineret din 49 de ţări.

Comenteaza