ŞTIREA TA: Un clujean, surprins când deversa 20 litri de ulei de motor

ŞTIREA TA: Un clujean, surprins când deversa 20 litri de ulei de motor
Un cititor al ziuadecj.ro a semnalat că a surprins miercuri dimineaţă o persoană care deversa cel pţin 20 de litri de ulei de motor ars peste un podeţ.

Daniela a făcut şi trei fotografii şi le-a trimis pe adresa redacţiei. "Podeţul se afla în faţa unui teren

îngrădit, presupun că terenul aparţine persoanei respective. Am oprit maşina şi l-am întrebat, prea politicos, dacă lichidul pe care il varsă este ulei de motor, iar acesta mi-a afirmat pe un ton foarte liniştit şi nepăsător. I-am explicat cât este de grav ceea ce face, însă reacţia lui a fost: „Şi? Ce ce dacă?", după care ne-a întors spatele şi a continuat să verse mai departe lichidul din bidon", a scris ea într-o sesizare remisă redacţiei.

Redăm mai jos mesajul ei, integral: "În timp ce ne-am continuat drumul către Cluj am reuşit să aflăm telefonul Gărzii de Mediu.  Am sunat de 4 ori la cele 2 numere de telefon pe care le-am primit, însă nu a raspuns nimeni. Astfel ne-am decis să sunăm la Inspectoratul de Poliţie, unde ni
s-a făcut legătura cu secţia IV. Foarte amabilă, persoana cu care am vorbit la telefon mi-a spus ca am putea să ne înâlnim cu un echipaj al poliţiei, care să ne însoţească la locul de faţă pentru a identifica acest individ neglijent, lipist de interes faţă de mediul înconjurător, nepăsător faţă de consecinţele unui asemena fapt. Ghinionul a fost că atunci când ne-am întors, după 30 de minute, făptuitorul nu a mai fost la faţa locului, nereuşind să aflăm cine era acesta. Am fost îndrumaţi de poliţiştii de la
secţia IV să facem o sesizare la Departamentul de Mediu, care aparţine de Poliţia Primăriei, aceştia fiind în măsura să sancţioneze făptuitorul. În concluzie, cei de la Departamentul de Mediu urmau să se deplaseze la locul incidentului, pentru a afla cui aparţine acel teren. Noi ne-am oferit să identificăm propietarul, în cazul în care acesta ar fi fost făptuitorul.

Din păcate, în momentul de faţă nu putem spune că persoana în cauză a fost trasă la răspundere. Chiar dacă sesizarea noastră nu va avea urmări, poate şi din cauza birocraţiei sau indiferenţei, totuşi, cu acest mesaj, dorim să încurajăm fiecare cetăţean, căruia îi pasă de natura în care trăim, de aerul pe care îl respirăm, de apa pe care o bem,  de a nu rămâne indiferent atunci când observă astfel de fapte, care pot avea urmări grave, nu doar pentru noi ci şi pentru generaţiile următoare".

 

Comenteaza