Tişe îi cere demisia ministrului Transporturilor. "E un incompetent!". Vezi ce-i reproşează VIDEO

Tişe îi cere demisia ministrului Transporturilor.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, îi cere demisia ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare, după ce acesta a decis "cu de la sine putere" ca judeţul Mureş să fie inclus în reţeaua TEN-T, în defavoarea Clujului.

"Am constatat cu surprindere, sunt de-a dreptul stupefiat de faptul că ministrul Transporturilor şi-a permis fără nicio explicaţie, fără nicio consultare, să decidă din proprie iniţiativă că Mureşul e potrivit să fie prins în această reţea de transport, în defavoarea Clujului. Nu e posibil ca un ministru să decidă dreptul de dezvoltare a unui judeţ. Pentru aceasta protestez, ca preşedinte al CJ Cluj, şi îi cer public demisia. Voi face şi demersuri în acest sens. E un incompetent care, fără să ţină cont de realităţile Clujului, a decis unilateral că dezvoltarea regiunii va avea loc aşa cum vrea el", a mai spus Tişe.

El spune că nu există niciun argument pentru care Clujul să fie înlocuit cu Mureşul în această reţea şi că va face "toate demersurile" la europarlamentari la care are acces, pentru a-i convinge că judeţul Cluj merită să fie inclus în TEN-T.

Întrebat dacă este sigur că judeţul Cluj a fost luat în calcul în desenarea culoarelor de transport TEN-T în România încă din urmă cu 10 ani, Tişe a răspuns afirmativ. "Altfel n-aş fi luat această poziţie", a explicat preşedintele CJ.

Amintim, fostul secretar de stat Sorin Bota (PSD), a declarat recent că negocierea acestui capitol "a început încă din perioada negocierilor privind integrarea europeană, avându-şi doar finalitatea în această perioadă". "Acest proces, de stabilire a Reţelei Trans-Europene de Transport este unul complex, ce se realizează o dată la 10-15 ani în Uniunea Europeană", a spus Bota.

UPDATE

Ministrul Alexandru Nazare i-a răspuns lui Tişe. Vezi ce-i transmite

Comenteaza