Tişe: Protocolul pentru spitalul de urgenţă din Cluj, validat de Guvern "în câteva zile"

Tişe: Protocolul pentru spitalul de urgenţă din Cluj, validat de Guvern
Protocolul dintre Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Cluj, pentru construirea viitorului spital regional de urgenţă din judeţ, ar urma să fie semnat cel târziu săptămâna viitoare, spune preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

„Protocolul este în analiză la minister şi va fi înaintat Guvernului spre validare. Sper ca în câteva zile să fie semnat", a spus Tişe, adăugând că protocolul se referă la construirea spitalului şi că documentul prevede o serie de obligaţii - CJ Cluj pune la dispoziţie terenul şi aduce aici infrastructura pentru începerea lucrărilor, iar ministerul ar urma să pună la dispoziţia instituţiei studiile de fezabilitate şi restul documentelor pe care le deţine.


„Decizia privind modul în care vor fi atribuite lucrările prin licitaţie va fi luata de minister. fie printr-o comisie mixta, fie de minsiter, fie de CJ Cluj. O comisie mixta ar fi mai bună şi ar da credibilitate demersului", a spus Tişe.


Delegatul ministerului pentru relaţia cu CJ Cluj pe această temă, secretarul de stat Raed Arafat, vine la Cluj sâmbătă, a adăugat Tişe.


Costurile ridicării spitalului regional de urgenţă nu sunt mici: acestea sunt evaluate la peste 100 de milioane de euro, astfel că eventualul investitor care ar prelua lucrările are nevoie de garantia Statului că spitalul va intra în sistemul public de sănătate. „Altminteri investitia nu poate fi recuperată", a spus Tişe.


Clădirea va avea un regim de înălţime de două subsoluri, parter şi şase etaje, va avea 400 de locuri de parcare, o zonă mixtă unde ar urma să fie construite locuinţe pentru medici, un hotel, amfiteatru şi săli de conferinţă. „Suntem judetul cel mai avansat din punctul de vedere al proiectului spitalelor regionale de urgenţă", a mai spus Tişe.

Comenteaza