Tonea a cerut daune morale diminuate pentru că părinţii victimei erau divorţaţi

Tonea a cerut daune morale diminuate pentru că părinţii victimei erau divorţaţi
Unul dintre cei doi avocaţi ai lui Horaţiu Tonea, Adrian Tanţău, angajat de părinţii inculpatului pentru faza de apel a procesului, a solicitat reducerea daunelor morale cerute de familia victimei pe motiv că “nu este unită”. Tânărul ucis cu maşina de Tonea era un student talentat de la Universitatea de Artă.
Tribunalul Cluj se va pronunţa în data de 1 noiembrie asupra apelului declarat de Horaţiu Tonea, asociat la pizzeria Piazzetta, împotriva sentinţei judecătoriei prin care a fost condamnat la cinci ani de închisoare. El este judecat pentru că în 7 mai a condus băut, l-a lovit mortal pe studentul Şerban Lazăr, după care a fugit de la locul faptei. Avocatul Adrian Tanţău a avut ieri o pledoarie care a stârnit rumoare în rândul celorlalţi avocaţi prezenţi în sala de judecată şi în rândul judecătorilor. El a cerut reducerea daunelor morale de 240.000 de euro acordate de judecătorie pe motiv că “nu este o familie unită”. “Părinţii victimei au divorţat în 2006, iar relaţiile dintre membrii familiei s-au deteriorat după aceea. Astfel că victima locuia în chirie, ceea ce arată că nu avea o relaţie strânsă cu familia” a spus avocatul în instanţă.

Întrebat de reporterii ZIUA de CLUJ ce relevanţă au lucrurile enumerate de el, Tanţău a răspuns că “daunele morale au fost acordate pe considerentul că există o strânsă legătură între părinţi şi victimă, însă nu mai era vorba de o familie, ci de o fostă familie”. De asemenea, Tanţău a amintit şi faptul că Şerban Lazăr nu era singur la părinţi, având o soră. În replică, avocatul familiei Lazăr, Anatol Pânzaru, spune că este de apreciat un tânăr de 23 de ani care locuieşte cu logodnica sa în chirie şi nu mai stă pe capul părinţilor. “Nu am mai auzit o asemenea pledoarie în viaţa mea”, a spus Pânzaru.

Acesta a cerut o pedeapsă mai mare de cinci ani, deoarece acesta este minimul pentru ucidere din culpă pe fondul consumului de alcool. “A aplica minimul înseamnă a acorda clemenţă, iar în acest caz nu poate fi vorba de aşa ceva, având în vedere că inculpatul a şi fugit de la locul accidentului”, a spus avocatul familiei victimei. Acesta a arătat că Şerban Lazăr era un student talentat şi promiţător la Universitatea de Artă şi Design, depunând la dosar câteva dintre operele sale. Avocatul lui Tonea a cerut o pedeapsă cu suspendare.

Comenteaza