Topul liceelor din Cluj

Topul liceelor din Cluj
Site-ul admitereliceu.ro a publicat recent ierarhia celor mai bune instituţii de învăţământ liceal din Cluj, cu o rocadă între primele două clasate în 2009 şi 2010.
În fruntea topului din acest an se clasează Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, iar pe locul 2 este Liceul Teoretic “Nicolae Bălcescu”, în timp ce în 2009 era invers. Pe locul 61, ultimul din lista pentru judeţul Cluj, se află Colegiul Tehnic de Construcţii “Anghel Saligny” din Cluj-Napoca (locul 61).

Pe locul 3 se situează Liceul Teoretic “Avram Iancu” din Cluj-Napoca, iar pe 4, Liceul Teoretic “Pavel Dan” din Câmpia Turzii.Un loc fruntaş, al 5-lea, este ocupat şi de Liceul Teologic Baptist “Emanuel” din Cluj-Napoca, urmat de Colegiul Naţional “George Bariţiu”. În coada listei se află Şcoala de Arte şi Meserii “Samus” din Cluj-Napoca (locul 59), Grupul Şcolar “Ştefan Pascu” din Apahida (locul 60) şi Colegiul Tehnic de Construcţii “Anghel Saligny” din Cluj-Napoca (locul 61).

Clasamentul liceelor pe 2010 a fost realizat pentru fiecare liceu prin ponderarea mediei de admitere (50%), a celei de la examenul de bacalaureat (30%) şi media rezultatelor obţinute la olimpiade (20%). Media de admitere reprezintă, după cum arată autorii site-ului, o valoare ponderată a ultimelor medii de admitere de la toate specializările din liceul respectiv.

Media de la bacalaureat reprezintă media aritmetică a mediilor de la acest examen ale tuturor elevilor din liceul respectiv, de la toate specializările. Media de la olimpiade s-a obţinut luând în calcul numărul de elevi premiaţi, fazele la care au participat şi numărul total de elevi din liceul respectiv.

Comenteaza