Topul universităţilor căutate de străini

Topul universităţilor căutate de străini
Peste 10.000 de tineri din multe zone ale lumii, printre care Bermude, Guineea, Nepal, Oman, Zambia, dar şi din Anglia, Franţa, Germania sau Suedia, vin să înveţe în facultăţi de stat din România, cei mai mulţi optând pentru facultăţile de medicină, ştiinţe tehnice şi ştiinţe economice.

Tot mai mulţi tineri care vor să urmeze o facultate vin să înveţe într-o universitate din România. Numărul lor este aproape constat în fiecare an, respectiv peste 10.000 de tineri, care se înscriu în special la facultăţile de medicină, ştiinţe economice, ştiinţe tehnice, inginerie. În topul tinerilor care au optat să înveţe în universităţile din România conduc cei din Tunisia, cu 1.164 de înscrişi, Israel - 1.002, Franţa - 967, Italia - 950, Grecia - 858, Germania - 488, Suedia - 440, Maroc - 431, Turcia - 369 şi Serbia, cu 361.

Cele mai căutate specializări sunt medicină, ştiinţe inginereşti şi ştiinţe economice, iar cele mai dorite instituţii de învăţământ superior, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu (foto) Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara, Universitatea Politehnica Bucureşti, Academia de Studii Economice Bucureşti şi Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca. (D.E.)

Comenteaza