Toţi directorii de licee din Cluj au calificativul "foarte bine", după dezastrul la Bac

Toţi directorii de licee din Cluj au calificativul
Vă vine să credeţi sau nu, toţi directorii de licee din judeţul Cluj au calificativul foarte bine. Asta după ce rezultatele la bacalaureat au fost dezastruoase. Acest lucru este posibil deoarece în fişa de evaluare a directorilor, rezultatele obţinute la examenele naţionale nu reprezintă decât 2 puncte din maxim 100 posibile. Sindicaliştii cer ca directorii să fie evaluaţi din nou.

La evaluarea periodică realizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, directorii liceelor care au avut promovabilitate 100% la bac, dar şi cei cu zero, au primit acelaşi calificativ. "Toţi cei care s-au prezentant la evaluare au primit calificativul foarte bine, conform grilei standard pe care au trebuit să o completeze, totul e legat de punctaje", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Horea Corcheş.

Sindicaliştii sunt însă de altă părere: "Nu e normal ca la acest nivel să fie dat calificativul foarte bine, însă noi am spus deja ISJ-ului, vrem să fie evaluaţi din nou, plus trebuie stabilit ce măsuri ce pot fi luate", spune liderul SLIPC Cluj, Lucia Cojocaru.

De cealaltă parte, directorii susţin că munca lor este mult mai complexă. "E un procent. Restul e activitatea instituţiei, a direcţiunii", spune directorul Mariana Camelia Tanţău.

La nivelul judeţului Cluj au fost două licee particulare unde promovabilitatea a fost zero, dar au fost şi alte cazuri de promovabilitate sub 10%.

(Bianca SUCIU)

Comenteaza