Video Totul pentru bonusul de performanță. Pentru ce sume își riscă viața în trafic livratorii de mâncare

Totul pentru bonusul de performanță. Pentru ce sume își riscă viața în trafic livratorii de mâncare

Tot mai mulți livratori de mâncare își riscă zilnic viața în trafic pentru a ajunge la timp cu comenzile la clienți. Atrași de promisiunile Glovo, Tazz sau ceilalți jucători de pe piață, care le oferă bonusuri de performanță, curierii se supun unor riscuri mari, iar propria viață nu mai este prioritară.

Și la Cluj, curierii își riscă zi de zi viața în trafic pentru a livra la timp produsele. Mai ales cei care utilizează bicicletele sau scuterele sunt expuși accidentelor.

O demonstrează un video postat recent de un clujean pe rețelele de socializare, în care se poate observa un livrator Glovo aflat pe bicicletă și care, nerespecând semnele de circulație, s-a aflat la câțiva centimetri de a fi acroșat de șoferul care conducea regulamentar. Doar frâna bruscă pusă de șofer a făcut ca evenimentul să nu se transforme într-o tragedie.

La scurt timp după postarea video-ului, au apărut primele reacții din partea oamenilor: „Smart city-ul de 5* și pericolele iminente”, „nici nu și-a dat seama că era să zboare”, „se grăbește pentru bacșiș”, „Nici o treabă n-au, jur, ieri tot așa era să dau peste unu de la Bolt food”.

De la apariția primelor servicii de delivery în România, rata accidentelor în trafic a crescut, multe dintre ele implicându-i pe curierii bicicliști.

Anul trecut, livratorii din Cluj-Napoca și-au cerut drepturile în trafic, acuzând că nu sunt respectați. Unul dintre cei care fac delivery a scris un mesaj pe spatele genții termice în care transporta comenzi: „Suntem și noi participanți în trafic! Nu mă claxona!”.

Totul pentru bonusul de performanță. Pentru ce sume își riscă viața în trafic livratorii de mâncare
Foto: bzc.ro

Tot în 2022, un biciclist care livra mâncare a lovit un pieton pe strada Emil Isac, care încerca să treacă peste pista de biciclete.

Cât câștigă un livrator

Potrivit unui anunț de pe OLX, un livrator câștigă între 500 și 1.500 lei/săptămână, la care se adaugă bunusuri de performanță de 400-900 lei/săptămână.

Totul pentru bonusul de performanță. Pentru ce sume își riscă viața în trafic livratorii de mâncare

La sumele oferite se adaugă un bonus de "bun venit" în valoare de 500 de lei și un bonus de recomandare de 400 de lei.

Articol de Nicușor Mitrea 

Comenteaza