Tower cere de la USAMV 24 de milioane de euro

Tower cere de la USAMV 24 de milioane de euro
Avocatul societăţilor Sterling Business Center şi Sterling International Development (foste Tower Business şi Tower Development) a depus azi la Tribunalul Comercial Cluj o cerere reconvenţională în procesul în care Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) cere anularea contractului de asociere cu cele două firme pentru realizarea proiectului imobiliar Tower Park de pe Calea Floreşti.

Cele două firme Sterling solicită rezilierea contractului de asociere încheiat în 2007 din culpa USAMV şi plata de către instituţie a sumei de 24,3 milioane de euro, "reprezentând profitul nerealizat". Mai exact, reprezentanţii societăţilor imobiliare dau vina pe USAMV pentru faptul că proiectul Tower Park nu a fost finalizat. "Va rezulta din probaţiunea ce se va administra în acest dosar că motivul esenţial pentru care proiectul Tower Park nu a putut fi finalizat a fost situaţia juridică incertă a terenului", se arată în cererea reconvenţională a Sterling. 

De asemenea, firmele cer în subsidiar ca instanţa să oblige universitatea să încheie cu acestea un act autentic de transfer al proprietăţii terenului de pe Calea Floreşti, iar în caz de refuz hotărârea judecătorească să ţină loc de act autentic pentru intabulare. Instanţa a acordat un nou termen de judecată pentru noiembrie, până când Sterling trebuie să achite o taxă de timbru judiciar conformă cu suma de 24 de milioane de euro solicitată.

Anterior, USAMV a acuzat societăţile de neîndeplinirea contractului şi a solicitat constatarea nulităţii acestuia. Citiţi mâine în ZIUA de CLUJ şi pe www.ziuadecj.ro motivele pentru care Sterling (fostă Tower) solicită suma colosală de la USAMV.

Comenteaza