Trafic de organe. Şi-a vândut un rinichi pe 7.500 de dolari, dar a fost păcălit VIDEO

Trafic de organe. Şi-a vândut un rinichi pe 7.500 de dolari, dar a fost păcălit VIDEO
Iulian Iacob s-a autodenunţat în 2005 autorităţilor din România spunând că şi-a vândut un rinichi cu 7.500 de dolari, operaţia de transplant fiind realizată de medicul Mihai Lucan la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal de la Cluj.

Deputatul clujean Emanuel Ungureanu a postat pe pagina sa de Facebook convorbirea pe care a auvt-o cu Iulian Iacob, despre întâmplarea de acum 13 ani. 

Bărbatul susține că a fost operat de medicul Lucan, însă a fost păcălit cu banii.

După ce ar fi fost operat şi i-ar fi fost luat un rinichi pentru a-i fi transplantat unui bărbat din Azerbaijan, Iulian Iacob ar fi primit doar 2.500 de dolari din cei 7.500 promişi. Bărbatul a povestit că juristul de atunci al Institutului de Transplant Renal Cluj-Napoca, Emil Sabo, i-a spus să găsească un alt donator pentru a-şi primi restul de bani, plus un bonus de 1.000 de dolari.

 

 

 

Arest la domiciliu pentru Lucan

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 12 ianuarie, plasarea în arest la domiciliu a medicului Mihai Lucan, acesta fiind acuzat de devalizarea Institutului Clinic de Urgenţă şi Transplant Renal. Anterior, acesta fusese cercetat sub control judiciar.

Impresia mea este că procesul nu este procesul lui Mihai Lucan, Institutului de Transplant din Cluj sau a clinicii private. Este procesul medicinei româneşti. Si poate, cu ocazia asta, şi cu ajutorul dumneavoastrei, trebuie relevat de fapt în ce situaţie se găseşte întreaga medicina românească. Institutul a fost parte unui sistem sanitar. Timp de 20 de ani a fost controlat, evaluat şi, dintr-o dată, în 2016 şi 2017 a devenit un element"..., a declarat Mediul Mihai Lucan la Curtea de Apel.

Mihai Lucan a fost reţinut în 21 decembrie, iar în 22 decembrie, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar. DIICOT a contestat controlul judiciar. Magistratul care a respins arestarea a criticat mai multe aspecte reţinute de procurorul de caz, menţionând că probatoriul este superficial.

loading...
Comenteaza