Tragedia din Italia. Ce i-a spus Patrizia mamei ei în ultima discuție pe care au avut-o

Tragedia din Italia. Ce i-a spus Patrizia mamei ei în ultima discuție pe care au avut-o

Trupurile neînsuflețite ale celor două tinere ucise de viitură în Italia, Patrizia și Bianca, vor fi aduse în România pentru a fi înmormântate acasă.

Patrizia Cormos, de 20 de ani, şi Bianca Doroş, de 23 de ani, cele două fete de origine română care au murit înecate în râul Natisone din Italia vor fi înmormântate în România. 

Zdrobită de durere, mama Patriziei spune că în momentele în care cei trei tineri au fost înconjurați de ape, fiica ei a cerut serviciilor de urgenţă să o sune şi acuză faptul că mai multe persoane, martore la tragedie, au fost preocupate să facă filmuleţe video în loc să-i salveze pe cei trei tineri.

”Ceea ce mă doare cel mai tare este că toată lumea a făcut fotografii şi înregistrări video, dar nimeni nu s-a mişcat pentru a le salva. Nimeni! Ar fi putut, poate, să le salveze. Nu era important să facă filmări. Se dusese la plimbare, a sunat la 112 de mai multe ori. Şi-a lăsat numele, adresa. A spus „Sunaţi-o pe mama mea””, a declarat mama Patriziei pentru Messaggero Veneto, potrivit Ziare.com.

Femeia a spus că a refuzat să vadă videoclipurile care circulă despre incident, limitându-se la câteva fotografii. ”Ea ştia să înoate, am dus-o la cursuri de înot”, a mai spus femeia, adăugând că fiica ei ”a aşteptat-o pe Bianca, prietena ei, care nu ştia să înoate”. 

Ea are în minte ultima discuţie cu fiica ei: ”După examenul de la Academie, pe care l-a dat vineri dimineaţă, m-a sunat şi mi-a spus: ”M-am descurcat foarte bine, am ştiut totul””. 

Cel de-al treilea tânăr înghițit de ape, Cristian, este în continuare dat dispărut. Căutările continuă, dar între timp, procurorii italieni au declanșat o anghetă pentru a reconstitui cu exactitate ce s-a întâmplat şi pentru a stabili dacă tragedia ar fi putut fi evitată, scrie presa italiană. 

”Vom efectua toate investigaţiile necesare pentru a stabili dacă operaţiunile de salvare au fost oportune”, subliniază procurorul, ”dar ţin să precizez că, în stadiul actual, nu există elemente concrete care să ne determine să mergem în această direcţie, dar verificările sunt în fază incipientă”. 

Comenteaza