Tragedia din Jepii Mici s-a derulat cu dispecerii 112 în telefon / Ultimele cuvinte ale Dianei: "AJUTOR, MĂ ATACĂ!"

Tragedia din Jepii Mici s-a derulat cu dispecerii 112 în telefon / Ultimele cuvinte ale Dianei: "AJUTOR, MĂ ATACĂ!"

Atacul ursoaicei din Jepii Mici s-a derulat cu dispecerii 112 în telefon. Diana, fata de 19 ani, şi prietenul ei au sunat aproape simultan după ajutor. 

Apar informații cutremurătoare în cazul tinerei de 19 ani ucisă, marți după-amiaza, pe traseul Jepii Mici, din Munții Bucegi. Tragedia s-a derulat de fapt în direct, cu dispecerii 112 în telefon, pentru că atât fata, cât și prietenul ei sunaseră, în paralel, să ceară ajutor. Intervenția i-a marcat profund și pe salvatorii montani. "A fost ceva groaznic! Nu ne-am mai confruntat în ultimii 10-15 ani cu o situație așa gravă", au declarat pentru Digi24.ro, reprezentanții Salvamont Prahova. 

Primul apel la 112 a fost dat marți după-amiază, de iubitul fetei. Acesta i-a spus dispecerului Salvamont că sunt pe traseul Jepii Mici din Munții Bușteni și că sunt foarte speriați întrucât sunt urmăriți de un urs. "Dispecerul de serviciu le-a dat câteva sfaturi utile, cum să se comporte în prezența ursului. Ei au urmat sfaturile, dar din păcate nu au scăpat de prezența animalului sălbatic", a declarat Dan Banu, șeful Salvamont Prahova. La 112 a sunat și tânăra de 19 ani în minutul următor. 

În timpul convorbirii, specialiştii de la Salvamont le-au spus tinerilor să facă zgomot şi să se retragă, pe potecă, tot timpul cu faţa la urs. Le-au zis, de asemenea, să-şi abandoneze bagajele pe potecă, în speranţa că animalul va găsi mâncare înăuntru şi va renunţa la urmărire. Diana ar fi luat-o la fugă, iar animalul sălbatic era pe urmele ei.

"Era îngrozită... vă dați seama, țipa: 'Ursul se apropie din ce în ce mai amenințător!'", povestește Dan Banu, șeful Salvamont Prahova. Câteva zeci de secunde mai târziu, conversația s-a încheiat brusc, întrucât tânăra căzuse pradă în ghearele ursului.

"Totul s-a derulat în direct, dispecerul 112 era în telefon și tânărul striga că sunt atacați de urs și că a luat fata. A fost ceva groaznic! Ne-a spus că ursul a prins-o pe fată de un picior și o trage după el și, la un moment dat, nu a mai văzut ce a făcut cu ea. Din potecă, ursul a târât-o și a aruncat-o la 120 de metri în firul văii", mai spune Dan Banu, șeful Salvamont Prahova.

Comenteaza