Video Tragedie evitată în Cluj! Șoferul unei autospeciale de pompieri, cercetat pentru că a ignorat trenul în ultimul moment

Tragedie evitată în Cluj! Șoferul unei autospeciale de pompieri, cercetat pentru că a ignorat trenul în ultimul moment
| Foto: TurdaNews

Imagini șocante surprinse, marți dimineață, la Câmpia Turzii. O autospecială pentru stingerea incendiilor, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, a fost văzută traversând riscant trecerea la nivel cu calea ferată.

Incidentul a avut loc în timpul intervenției pompierilor pentru stingerea unui incendiu într-o casă de locuit de pe strada Republicii din Câmpia Turzii, conform unui comunicatul emis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Avram Iancu” al județului Cluj.

Pe baza acestor imagini, ISU Cluj a demarat o investigație disciplinară pentru a analiza situația și pentru a trage la răspundere pe cei vinovați de punerea în pericol a vieții membrilor echipajului de intervenție.

În cadrul măsurilor luate, conducătorul auto al autospecialei de intervenție a fost înlocuit din serviciu, iar acesta va fi supus unei evaluări psihologice. Până la finalizarea anchetei, acesta nu va mai fi planificat în serviciul operativ, urmând să fie reintegrat doar după o reinstruire corespunzătoare.

"Menționăm faptul că până la acest moment nu au fost înregistrate solicitări privind asistența persoanelor din vagoanele trenului și nu au fost primite înștiințări despre posibile plângeri formulate pe marginea acestui eveniment, din partea autorităților competente", a transmis ISU Cluj.

ISU Cluj a informat Inspectoratul de Poliție al județului Cluj despre incident pentru a facilita o investigație completă și obiectivă conform reglementărilor privind circulația pe drumurile publice.

Unitatea a subliniat ferm că nu tolerează astfel de comportamente neglijente care pun în pericol viețile și se angajează să ia măsurile necesare cu celeritate maximă pentru a preveni astfel de incidente în viitor.

Sursă video: TurdaNews.

Comenteaza