Tragedie într-o comună din Cluj. Un bărbat a murit după ce a fost bătut cu bestialitate de amicul său

Tragedie într-o comună din Cluj. Un bărbat a murit după ce a fost bătut cu bestialitate de amicul său
| Foto: gandul.ro

Un conflict spontan agravat de consumul de alcool a dus la un incident tragic în comuna Luna, județul Cluj.

Două persoane au fost implicate într-o altercație, în data de 3 iunie 2024,  care a degenerat rapid. Una dintre victime a suferit leziuni grave ce necesitau îngrijiri medicale de peste trei luni, conform declarațiilor medicilor.

Agresorul a fost reținut preventiv a doua zi după incident. Inițial, autoritățile au deschis un dosar penal pentru "loviri și alte violențe", dar situația s-a agravat când victima a decedat, informează TurdaNews.ro.

Decesul, survenit acum o săptămână, este cel mai probabil rezultatul rănilor severe suferite în timpul altercației.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, care gestionează acest caz, a informat că încadrarea juridică a fost modificată în urma decesului victimei. Acum, fapta este calificată drept "loviri sau vătămări cauzatoare de moarte".

„În data de 3 iunie 2024, la ora 00:56, inculpatul F.G., aflat în fața unui imobil de pe strada Căpâlna din satul Luna, sub influența băuturilor alcoolice și în contextul unui conflict spontan, a aplicat prietenului său, victima M.M., de 35 de ani, multiple lovituri cu pumnii și picioarele la nivelul capului și corpului, cauzându-i leziuni care necesitau inițial între 90 și 95 de zile de îngrijiri medicale. Inculpatul a fost arestat preventiv pe 4 iunie 2024. Pe 21 iunie 2024, victima a decedat, fiind stabilită o legătură de cauzalitate între leziunile suferite și deces",  se arată în răspunsul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, potrivit sursei citate anterior.

De asemenea, în aceeași zi, cazul a fost transferat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj și încadrarea juridică a fost modificată la infracțiunea de „loviri sau vătămări cauzatoare de moarte” prevăzută de articolul 195 din Codul Penal.

Comenteaza