Traian Băsescu, audiat în dosarul privind retrocedarea unor imobile

Traian Băsescu, audiat în dosarul privind retrocedarea unor imobile
Fostul preşedinte, Traian Băsescu, este audiat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), surse judiciare declarând că acesta are calitatea de martor şi că este vorba de dosarul privind retrocedarea unor imobile de pe vremea când era primar.

"Nu există niciun act ilegal semnat de mine", a declarat Traian Băsescu, la intrarea în Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul preşedinte a fost citat să se prezinte pentru audieri, în calitate de martor, în dosarul privind retrocedarea unor imobile de pe vremea când era primar.

Pe 27 aprilie 2015, Judecătoria Sectorului 5 a confirmat redeschiderea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, într-un dosar deschis la plângerea Ioanei Preda, decizia fiind definitivă.

Ioana Preda a declarat, la acea vreme, la Antena 3, că a făcut plângerea în 2008 - 2009 contra lui Traian Băsescu, pentru retrocedarea unor imobile, în 2003, către Nicholas Jordan. Preda a mai precizat că din unul din aceste imobile din sectorul 4 a fost evacuată în urmă cu mai mulţi ani.

 

 

 

Comenteaza