Ştrandurile Clujului se pregătesc de deschidere

Ştrandurile Clujului se pregătesc de deschidere
Temperaturile crescute îi pun pe jar pe administratorii ştrandurilor din oraş şi de la Cojocna, aflate în lucrări de reparaţii şi igienizări. Preţurile şi condiţiile sunt aproximativ aceleaşi ca în vara lui 2011.

Pentru aşteptatul "weekend de 1 Mai" nici unul dintre bazinele din aer liber ale Clujului nu va fi deschis. Clujenii care vor să se bălăcească pot merge însă la bazinul acoperit de la Cojocna.

Ştrandul Sun nu poate fi deschis în acest weekend deoarece încă nu sunt finalizate lucrările de reparaţii. "Anul trecut am deschis în iunie. Ştrandul se află încă în procesul de întreţinere pe care îl facem în fiecare primăvară. Urmează să se tundă gazonul, să se repare pompele şi să se vopsească gazonul", a precizat Ioan Morocăzan, directorul Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) Cluj, administrator al obiectivului. "În funcţie de evoluţia vremii, cam în data de 15 mai am putea să îl deschidem", a declarat directorul. Ştrandul din Grigorescu are trei bazine, garderobă, şezlonguri şi terasă. Biletele de intrare costă 5 lei pentru copii de până la 14 ani şi 10 lei pentru adulţi.

Şi la ştrandul Clujana se lucrează de zor la reparaţii. "Nu e gata încă, zugrăvim, curăţăm, lipim, reparăm. Dacă e timp frumos, poate că vom deschide în luna mai", a precizat Ioan Puşcaş, adiministratorul obiectivului. Aici funcţionează două bazine cu apă filtrată şi încălzită la 22-24 de grade, trei terase cu mici şi bere şi spaţiu verde pentru plajă. Complexul mai cuprinde în zonă patru terenuri de tenis, două terenuri de fotbal, o sală de sport, o alta de fitness şi saună, terasă şi bar. Intrarea la ştrand costă 12 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. Accesul auto costă 3 lei pe zi sau se mai poate achiziţiona un abonament de 30 de lei pe lună.

Deschiderea ştrandului de la Cojocna este programată pentru data de 15 mai. "Am aflat că vor fi temperaturi mari în weekendul acesta, însă, din păcate, ar fi nevoie de personal mai mult", a declarat Remus Beldean, administratorul ştrandului. "Nu vor fi mari schimbări faţă de anul trecut. Am fi vrut, dar e criză şi bugetul nu ne permite", a anunţat acesta. E deschis, în schimb, bazinul interior, cu apă caldă. Intrarea costă 20 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru copii sau se pot face abonamente pentru 12 intrări cu 50 de lei. "Nu a venit prea multă lume în acest sezon, probabil tot criza e de vină", a dezvăluit administratorul. Intrarea va costa tot ca în 2011: câte 10 lei pentru adulţi, 5 lei pentru copii, iar parcarea maşinii 5 lei pe zi. Investiţiile în acest obiectiv au fost de 2,4 milioane lei, din fonduri PHARE. Turiştii au la dispoziţie aici băi sărate, un bazin cu apă caldă, terenuri de tenis şi fotbal, precum şi saună sau masaj.

Bazinul descoperit de la Complexul de Nataţie Politehnica va fi deschis pentru clujeni de la 1 iunie. "Deschiderea depinde şi de starea vremii. Actualmente se fac lucrări de întreţinere şi renovare, normale pentru orice bazin", a precizat Daniel Sârb, purtătorul de cuvânt al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN), instituţia care administrează complexul. "După deschidere va fi un altfel de orar decât la bazinul acoperit. Publicul va avea acces la cel de afară de dimineaţa până seara, pentru că antrenamentele de polo sau înot se vor ţine la bazinul acoperit", a precizat oficialul universităţii. Un bilet pentru adulţi costă 17 lei, cel pentru copii, elevi sau studenţi este de 12 lei, iar cei care învaţă la UTCN, sunt angajaţi aici sau s-au pensionat de la instituţia clujeană plătesc câte 9 lei.

 

 

Comenteaza