“Transmiteţi-i Regelui că îl iubim”

“Transmiteţi-i Regelui că îl iubim”
ZIUA de CLUJ a avut un trimis special în Parlamentul României, cu ocazia discursului istoric al Regelui Mihai, la împlinirea a 90 de ani.

Moment impresionant şi emoţionant în Parlamentul României. Regele Mihai I a venit ieri, chiar în ziua în care împlinea 90 de ani, să ţină un discurs adresat naţiunii române. Deşi se vorbea că parlamentarii puterii ar putea boicota acest moment, sala de plen a fost plină. De asemenea, la balcoane, lumea, practic, s-a călcat pe picioare: au fost membri ai familiei regale, personalităţi din viaţa publică, printre care şi rectorul UBB, Andrei Marga, venit de la Cluj special ca să-l vadă pe rege, bătrâni monarhişti sau simpli privitori, dornici să îl vadă pe cel care a condus România până la instaurarea dictaturii comuniste.

La un moment dat, o tânără s-a apropiat de Principesa Margareta, fiica regelui, şi i-a spus "Trasmiteţi-i Regelui că-l iubim", iar principesa a replicat cu un zâmbet emoţionat: "Se vede". Regele Mihai a venit la festivitate într-un costum gri şi pantofi negri. La 90 de ani, suveranul a rămas un bărbat suplu; trecerea anilor l-a făcut să fie uşor gârbovit. Atunci când merge are, de cele mai multe ori, nevoie să fie sprijinit, dar acest lucru nu i-a luat cu nimic din prestanţă. După plecarea regelui din sala de plen au existat parlamentari care s-au maimuţărit, aşezându-se pe jilţul pregătit pentru fostul suveran în faţa prezidiului.

Marga: "A fost un discurs simbolic"

Rectorul UBB, Andrei Marga, a confirmat că a venit la Bucureşti special pentru evenimentele dedicate vizitei Regelui Mihai I. Marga a participat la discursul din parlament al Majestăţii Sale. "A fost un discurs istoric. Regele a fost inteligent, profund şi concis, dând un exemplu de discurs pentru un conducător de ţară. S-a aplecat asupra problemelor oamenilor săraci, ale pensionarilor, fiind inteligibil pentru toţi românii. Parlamentarii l-au primit aşa cum trebuia şi s-a văzut că şi printre reprezentanţii puterii sunt mulţi monarhişti. Faptul că a fost aplaudat cu putere în trei rânduri este un barometru al popularităţii regelui. Din punct de vedere fizic, Regele Mihai a arătat că încă este într-o formă de invidiat", a declarat Andrei Marga.

(I. LESPUC - Bucureşti)

 

Comenteaza