Transporturi ilegale de lemne, depistate de poliţişti

Transporturi ilegale de lemne, depistate de poliţişti
Poliţiştii clujeni au depistat la sfârşitul săptămânii trecute două transporturi ilegale de lemne.

Astfel, agenţii Secţiei 6 poliţie Rurală Floreşti au identificat sâmbătă dimineaţa doi bărbaţi de 49 şi 51 de ani, din Floreşti şi Gilău, care transportau cu două autoutilitare circa 10 metri cubi de cherestea, fără să deţină avize de însoţire pentru materialul lemnos transportat.

"Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amenzi în cuatum de 4.000 de lei. Materialul lemnos, în valoare de circa 6.400 de lei, a fost ridicat şi predat ocoalelor silvice", au transmis oamenii legii.

De asemenea, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla - Postul de Poliţie Comunal Vultureni au identificat duminică în jurul orei 22:20 o autoutilitară cu care se transporta ilicit material lemnos.

Conducătorul auto, un clujean de 24 de ani, a fost depistat transportând circa trei metri cubi de material lemnos pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Acesta a fost sancţionat contravenţional conform legislaţiei în domeniu, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

 

Comenteaza