Trei adolescenți, dintre care două fete, reținuți după ce ar fi tras cu pistolul într-un tânăr, în plină stradă

Trei adolescenți, dintre care două fete, reținuți după ce ar fi tras cu pistolul într-un tânăr, în plină stradă

Un băiat şi două fete au reţinuţi pentru 24 de ore pentru că ar fi tras cu un pistol cu bile de cauciuc, dintr-o maşină, într-un tânăr.

Incidentul a avut loc pe o stradă din Capitală.

"Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Secţia 24 Poliţie au reţinut un tânăr, în vârstă de 19 ani şi două tinere, în vârstă de 16, respectiv 19 ani, faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi mărturie mincinoasă", informează DGPMB, citat de Agerpres.

La data de 9 aprilie, în jurul orei 23,50, Secţia 24 Poliţie a fost sesizată, de către un tânăr, în vârstă de 20 de ani, cu privire la faptul că, în jurul orei 23,30, în timp ce se afla în parcarea unui bloc din Sectorul 5, o persoană ar fi oprit autoturismul şi ar fi tras cu o armă de tip airsoft, cu bile de cauciuc, asupra acestuia, lovindu-l la nivelul corpului.

Poliţiştii au constatat că aspectele sesizate se confirmă, victima fiind prezentată la Institutul Naţional de Medicină Legală, întrucât avea urme vizibile de violenţă.

"Autoturismul în cauză a fost depistat în trafic, de către poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie, pe o stradă din Sectorul 2. În interiorul maşinii se aflau trei persoane, şoferul, un tânăr în vârstă de 19 ani şi două tinere, de 16, respectiv 19 ani. În urma controlului efectuat, în autovehicul au fost găsite un obiect tăietor-înţepător, un spray iritant-lacrimogen şi 25 de bile de cauciuc, specifice proiectilelor armelor de tip air soft", arată sursa citată.

Persoanele în cauză au fost conduse la audieri.

Tânăra în vârstă de 19 ani a făcut afirmaţii mincinoase, precizând că ea este cea care a tras cu pistolul asupra victimei, cele declarate fiind susţinute şi de tânăra de 16 ani. Faţă de cele două tinere, au fost demarate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă.

În baza probatoriului administrat în cauză, cele trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Ulterior, faţă de tânărul în vârstă de 19 ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 24 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi mărturie mincinoasă.

Comenteaza