Trei francezi, evacuați cu elicopterul după ce au urcat pe munte în România fără echipament și apă

Trei francezi, evacuați cu elicopterul după ce au urcat pe munte în România fără echipament și apă
| Foto: News.ro

Trei turiști francezi, care se aflau pentru prima dată pe un traseu montan din România, au fost salvați de echipa Salvamont Zărnești după ce au încercat să parcurgă creasta principală din masivul Piatra Craiului fără echipament adecvat și fără apă.

Grupul de turiști a urcat luni, 22 iulie, până la vârful Piscul Baciului și a înnoptat la refugiul Grind 2. În cursul zilei de marți, 23 iulie, aceștia au decis să continue pe creasta principală a masivului, ignorând necesitatea echipamentului montan și a resurselor esențiale.

Epuizați și deshidratați, au încercat să coboare pe versantul estic al muntelui, sperând să ajungă la baza acestuia. Dificultatea terenului, marcată de stânci calcaroase abrupte, i-a determinat să ceară ajutor printr-un apel la 112, informează News.ro.

Salvamontiștii au intervenit prompt și au decis extracția aeriană a turiștilor cu ajutorul unui elicopter al POA Brașov. Toți cei trei turiști au fost salvați și transportați în siguranță la baza muntelui.

"Turistii au fost găsiți într-o stare de epuizare fizică și deshidratare, din cauza lipsei de echipament adecvat și a apei", au declarat reprezentanții Salvamont Zărnești.

Salvamontiștii atrag atenția asupra necesității de a fi bine pregătiți pentru turele montane, subliniind că lipsa echipamentului adecvat și a resurselor esențiale poate duce la situații periculoase.

Comenteaza