News alert Trei pacienți au murit într-un TIR ATI. Instalația de oxigen a cedat din motive suspecte

Trei pacienți au murit într-un TIR  ATI. Instalația de oxigen a cedat din motive suspecte
| Foto: Aleph News

Trei pacienţi au decedat în urma unui incident grav la unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș din București.

Instalația de oxigen s-a defectat, iar din această cauză trei pacienți au decedat, fiind salvați alți cinci, care au fost transferați la alte spitale. Instalaţia de oxigen funcţiona de sâmbătă.

Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă și în siguranță a acestor tipuri de echipamente medicale.

În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR.

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș
- 1 pacient pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș
- 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)
- 2 pacienți la Spitalul Bagdasar Arseni
- 1 pacient la Floreasca
- 3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Serviciul Omoruri, sub coordonarea unității de parchet competente teritorial, a declanșat cercetări cu privire la decesul a trei persoane, pacienți, în cadrul unei unități spitalicești din sectorul 3. Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul. Trupurile neînsuflețite urmează a fi ridicate și transportate la INML în vederea efectuării necropsiei, a transmis Digi24. 

Comenteaza