Tribunalul a menţinut arestul lui Bica

Tribunalul a menţinut arestul lui Bica
Instanţa Tribunalului Cluj a verificat ieri legalitatea măsurii arestului preventiv în cazul lui Radu Bica, trimis în judecată săptămâna trecută pentru luare de mită.

Tribunalul a prelungit mandatul de arestare cu 60 de zile, însă a Bica a declarat recurs, care se va judeca la Curtea de Apel.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica, a refuzat să facă orice fel de declaraţie la intrarea şi la ieşirea din sala de judecată. Avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat la ieşirea din sală că este încrezător şi că "nu există temei pentru menţinerea stării de arest". Doar Bica a fost prezent la pronunţarea hotărârii de ieri, declarând în sala de judecată recurs. Acesta se va judeca la Curtea de Apel Cluj.

Alături de Radu Bica este judecată, dar în stare de libertate, Aspazia Droniuc pentru dare de mită. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj l-au acuzat pe Bica că a acceptat 20.000 de euro de la Droniuc pentru a-i furniza informaţii despre caietul de sarcini al viitoarei licitaţii pentru serviciul de mentenanţă a stadionului Cluj Arena.

 

 

Comenteaza