Foto Tricolorul Românesc a fost repus pe bornele de la Piatra Secuiului din Apuseni: „Amu rânduiala e cum trebuie”

Tricolorul Românesc a fost repus pe bornele de la Piatra Secuiului din Apuseni: „Amu rânduiala e cum trebuie”
| Foto: Facebook/Tiberiu Claudiu Barstan

Două borne topografice de beton amplasate pe masivul Piatra Secuiului, la Rimetea, în judeţul Alba, Munții Apuseni, sunt obiectul unei dispute deja devenită celebră între români şi maghiari.

Periodic, cele două borne sunt vopsite în culorile drapelului naţional al Ungariei şi României de către turiştii care urcă masivul muntos, din Rimetea sau chiar de oameni care-și fac din asta un obicei.

Telenovela vopsirii și revopsirii bornei cu tricolorul și steagul maghiar continuă și în 2023, după ce în 2022, borna de la Piatra Secuiului, din Munții Apuseni, a fost revopsită în culorile drapelului românesc, anterior, la vizita preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, borna fiind vopsită în cele ale Ungariei. 

Tricololul Românesc a fost repus pe bornele de la Piatra Secuiului din Apuseni: „Amu rânduiala e cum trebuie”

Recent, în această toamnă, tricolorul a fost din nou șters de pe Borna de la Piatra Secuiului, fiind revopist steagul Ungariei.

Tricololul Românesc a fost repus pe bornele de la Piatra Secuiului din Apuseni: „Amu rânduiala e cum trebuie”

Ei bine, acest lucru nu a ținut pentru mult timp, asta pentru că tricolorul a apărut din nou pe borne.

„Amu rânduiala e cum trebuie. Nu mai stricați vopseaua. Avem cămara plină și suntem antrenați pentru apărarea interesului național”, a transmis liderul AUR Hunedoara, Tiberiu Claudiu Bârstan, postând și fotografia pe pagina sa de Facebook.

Masivul Piatra Secuiului are o altitudine de 1.128 metri şi reprezintă una dintre atracţiile turistice principale ale Țării Trascăului. Zeci de mii de turişti, majoritatea maghiari, vizitează în fiecare an comuna Rimetea şi localitatea componentă, Colţeşti.

Comuna Rimetea are peste 90% de locuitori de etnie maghiară.

loading...
Comenteaza