Tristeţe în căminele din Mărăşti: fără jocuri în reţea

Tristeţe în căminele din Mărăşti: fără jocuri în reţea
Noul an universitar a început în campusul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca fără jocuri în reţea, din cauza unor defecţiuni tehnice.
Adăugarea de prieteni noi pe Facebook şi în viaţa reală, la chefuri, sunt preocupările de timp liber ale politehniştilor cazaţi în căminele din Mărăşti, până la reinstalarea reţelei, când vor putea juca din nou Counter Strike, FIFA sau Warcraft.

“Anul acesta parcă sunt mai multe fete în campus, mult mai frumoase ca până acum”, mărturiseşte Ovidiu, unul dintre locatarii căminelor din Mărăşti. Altă noutate de început de an nu îi bucură deloc pe studenţi: nu mai funcţionează reţeaua. Chiar dacă există internet, politehniştii nu mai au acces la alte bucurii specifice vieţii de student. “Nu mai avem acces la jouri în reţea”, se plânge Alex, un alt căminist din zonă. Cele mai populare jocuri erau Counter Strike, FIFA sau Warcraft. “Ne jucăm între noi, uneori pe echipe. Nu prea îşi pune lumea numele reale, vorbim între noi şi nu ştim cu cine”, adaugă Adi, şi el locatar în Mărăşti. Nu se ştie cine e mai bun la fiecare dintre jocuri, nu se acumulează punctaje şi nu se fac clasamente. “Nu simţim nevoia. Nimeni nu s-ar simţi bine să afle că altul e mai bun decât el. Aşa e mai bine pentru toată lumea”, clarifică Ovidiu.

Reţeaua mai era folosită şi pentru date despre cursuri, examene sau alte noutăţi. Cauza “nenorocirii” de a nu avea reţea e defectarea switch-ului utilizat pentru aceasta până la începutul verii. Oficialii campusului au spus că nu ştiau de această problemă, că reţeaua “nu intră în atribuţiile noastre, ci ale studenţilor”, însă au asigurat că vor face eforturi pentru remedierea problemei.

Studenţii din Mărăşti preferă să facă schimburi de fişiere de diverse tipuri în reţeaua din cămin. În ceea ce priveşte filmele, din anul universitar trecut îşi amintesc de succesul pe care l-au avut în rândul colegilor producţii cum ar fi Avatar sau X-Men Origins. Muzica preferată în cămin este mai variată, nu exclude genuri ca house, populară şi “din păcate, şi manele”, după cum precizează Alex, oftând. Până la remedierea reţelei, căminiştii se bucură că au măcar internet, sunt foarte activi pe Facebook, comunică pe Yahoo Messenger şi, din când în când, au ocazia să îşi cunoască în realitate colegii şi colegele, la petreceri. “Foarte mult ne-ar plăcea să avem şi noi o Piezişă, acolo viaţă...”, mărturiseşte Alex.

Căminele au un look înfloritor

În campusul Mărăşti sunt cazaţi aproximativ 1.800 de studenţi, într-un cămin de băieţi şi un altul mixt. Anul trecut s-au făcut investiţii şi renovări majore, astfel că exteriorul clădirilor este mult schimbat, cu termopane şi izolare exterioară, aproape de nerecunoscut pentru cei care ştiau înfăţişarea căminelor cu ani în urmă. La începutul acestui an universitar s-au făcut igienizări şi lucrări de reparaţii unde a fost nevoie şi, pe parcurs, se va continua renovarea unei alte coloane de camere tip duplex.

Comenteaza