Tudor Chirilă: Studentă la teatru din Cluj, nevoită să plece. NU a vrut să se dezbrace la clasă

Tudor Chirilă: Studentă la teatru din Cluj, nevoită să plece. NU a vrut să se dezbrace la clasă
| Foto: https://www.facebook.com/TudorChirilaOfficial

Tudor Chirilă vorbeşte într-o postare pe Facebook despre practicile care includ avansurile sau hărțuirea sexuală din industria filmului, amintind un caz de la Facultatea de Teatru din Cluj-Napoca. 

Tudor Chirilă propune o dezbatere mai largă pe tema avansurilor sau hărțuii sexuale din industria filmului care sa includă și practicile din universități sau teatre.

Acesta spune că este de notorietate faptul că unii profesori, regizori sau oameni în poziții de putere solicită favoruri sexuale în schimbul garanției “ascensiunii profesionale” sau pur şi simplu pentru că se află în această "intimidantă ipostază".

Chirilă vorbeşte într-o postare pe Facebook despre un caz de la Facultatea de Teatru din Cluj-Napoca, unde, în cadrul unui exerciţiu de “dezinhibare” o studentă a fost nevoită să renunţe deoarece nu a vrut să se dezbrace în faţa celorlalţi. 

"Am spus că știu de un caz real al unei studente care a trebuit să plece de la facultatea de teatru din Cluj după ce a fost stigmatizată pentru simplul fapt că nu a vrut să se dezbrace la clasă într-un exercitiu de “dezinhibare”, exercițiu prin care a trecut și grupa mea, la vremea ei", a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Acesta spune că nu poate da nume deoarece consideră că nu are dreptul să violeze intimitatea altei persoane. "Cine sunt eu să mă substitui unei victime traumatizate, poate, și cum aș putea eu să apreciez când e momentul ca povestea acelei persoane să fie făcută publică? Simplul fapt că știu nu mă îndreptățește să calc în picioare voința, demnitatea sau dreptul la intimitate al cuiva", a precizat artistul. 

Chirilă promovează acţiunea celor de la RISE Project care a demarat proiectul Catedra de Abuz și îi invită pe toți cei care vor să depună mărturie sub protecția anonimatului despre abuzurile la care sunt sau au fost supuși sau la care sunt sau au fost martori, să o facă, prin simpla completare a unui formular care să-i ajute pe cei de la RIse să "Indexeze cazurile de hărțuire sexuală petrecute în școli, licee și universități, pentru a demonstra amploarea fenomenului". 

Comenteaza