Turcescu nu a publicat documente clasificate, susţine Ministerul Apărării

Turcescu nu a publicat documente clasificate, susţine Ministerul Apărării
MApN a făcut precizări în legătură cu dezvăluirile făcute de jurnalistul Robert Turcescu.

"Conform Legii nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, livretul militar este un document personal de evidență militară care se înmânează rezerviștilor. Documentul are caracter neclasificat.

Lui Robert Nicolae Turcescu, absolvent al Colegiului Național de Apărare și profesor asociat la Colegiul Național de Apărare, i-a fost acordat gradul de locotenent-colonel în rezervă, specialitatea militară Jurnalism, la data de 14.04.2010, de către Șeful Statului Major General al Armatei, la propunerea Centrului Militar Zonal București.

La data de 19.07.2012, ca urmare a cererii personale a lui Robert Turcescu, Șeful Statului Major General i-a revocat acestuia gradul militar", se precizează într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Jurnalistul ROBERT TURCESCU a declarat că postarea apărută pe blogul personal referitoare la mărturisirea sa că a fost OFIȚER ACOPERIT acoperit este scrisă chiar de el, iar documentele sunt reale. Într-un interviu televizat, el a spus că se simte eliberat de o povară.

Etichete
Comenteaza