Turda dă o mână de ajutor refugiaților ucraineni. Anunțul primarului Matei

Turda dă o mână de ajutor refugiaților ucraineni. Anunțul primarului Matei
| Foto: Facebook.com/MateiCristianOctavian

Administrația din Turda se alătură campaniilor de ajutorare a persoanelor plecate din Ucraina de teama conflictului armat cu armata rusă.

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Turda, de luni, 28 februarie 2022, consilierul PMP, Koloszi Atilla, a solicitat să se pună la dispoziție spații de cazare în municipiu pentru refugiații ucraineni, precizând că este nevoie de „unitate” în aceste momente.

Edilul Cristian Matei a replicat că s-a luat deja decizia de a se folosi unele spații pentru cei veniți din țara vecină:

„La liceul chimie 3 sunt 50 de locuri de cazare pentru refugiați. La Liceul Agricol, din păcate, nu avem în acest moment locuri, deoarece sunt cazați acolo câțiva sportivi și elevii care stau în internat. De asemenea, mai avem, la internatul căminului de la chimie 1, care acum este al primăriei, aproximativ 100 de locuri care sunt puse la dispoziție. Avem și acel edificiu medical cu 6 locuri de pe strada Castanelor.

Totodată, curg oferte de la populație care spun că oferă spații de cazare, transport sau hrană. Sunt foarte încântat că populația reacționează extraordinar de pozitiv la necazul acestor oameni care vin pe la noi. Avem și o ofertă deosebită prin care cineva dorește să utileze tot internatul de la chimie 1, cu paturi, pături și saltele”, a declarat primarul municipiului Turda.

Reamintim, peste 70.000 de cetăţeni ucraineni au intrat în România din 24 februarie până în prezent, a anunţat luni Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Comenteaza