Turismul medical, promovat de PSD

Turismul medical, promovat de PSD
Social-democraţii clujeni vor să transforme municipiul într-un centru al turismului medical.
“Acesta trebuie susţinut printr-un parteneriat între autorităţile locale şi instituţiile şi cabinetele medicale private. S-ar crea locuri de muncă, s-ar aduce bani, s-ar dezvolta municipiul”, a afirmat preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan (foto).

El susţine că un prim pas este un site de promovare a pieţei clujene de servicii medicale. “Un implant dentar costă la noi 700 de euro, în vreme ce afară exact aceeaşi procedură, cu aceleaşi materiale, costă 1.500 de euro”, a exemplificat Lăpuşan. El a mai propus înfiinţarea unui serviciu telefonic de tip “telverde” şi a unei adrese de e-mail unde cetăţenii să poată sesiza orice problemă întâlnită în spitalele clujene.

“În stomatologie, chirurgie estetică, urologie, ortopedie şi oncologie, există deja un flux de pacienţi din afară”, a declarat viceprimarul Attila Laszlo, medic de profesie. În schimb, are o alternativă la “linia verde”. “Mai eficient ar fi un centru integrat al paturilor din spitale, care să ţină evidenţa paturilor libere, capacităţilor de laborator, medicilor specialişti. Aceasta ar reduce substanţial durata de aşteptare a pacienţilor care au nevoie de servicii spitaliceşti”, a explicat Laszlo.


Comenteaza