Breaking news Update Foto Turişti blocaţi în Salina Turda. Au intervenit echipajele de urgenţă

Turişti blocaţi în Salina Turda. Au intervenit echipajele de urgenţă
| Foto: floaredecoltpensiune.ro

Mai mulţi turişti au rămas blocaţi, vineri, în roata mare din Salina Turda din cauza unei nacele de transport persoane, care a rămas deschisă, pompierii ISU Cluj intervenind de urgenţă în acest caz.

UPDATE Reprezentanţii ISU Cluj au revizuit bilanţul în urma incidentului de la Salina Turda, astfel că după ce iniţial au spus că patru turişti au rămas blocaţi în roata mare, aceştia au revenit şi au precizat că în total 19 persoane, între care şapte copii, au fost coborâţi de pompieri.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a precizat, referitor la incidentul de la Salina Turda, că, în total, au fost blocaţi în roata mare un număr de 19 turişti, aceştia fiind coborâţi cu ajutorul pompierilor de la Detaşamentul Turda.

“Din informaţiile primite în dispeceratul instituţiei rezultă că toţi turiştii, 12 adulţi şi 7 copii, aflaţi în roata mare au fost coborâţi în siguranţă, în urma intervenţiei pompierilor de la Detaşamentul Turda. De asemenea, în urma intervenţiei alpiniştilor, uşa nacelei a fost închisă iar roata s-a pus în mişcare”, a spus Cornea.

-----------------

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Ciprian Cornea, a declarat că este nevoie de o intervenţie pentru închiderea nacelei astfel încât roata să fie pusă în mişcare.

foto abcnewstransilvania.ro„O nacelă din roata mare din Salina Turda a rămas deschisă, iar în momentul în care roata se învârte loveşte un dispozitiv lateral. Sunt patru turişti blocaţi în acea nacelă. Cineva trebuie să urce şi să închidă nacela astfel încât roata mare să fie pusă în mişcare”, a spus Cornea.

Directorul Salinei Turda, Simona Baciu, a declarat, la rândul său, că a fost vorba de un incident şi nu de o defecţiune tehnică la roata mare.

„Am chemat pompierii ca să îi dea jos pe turiştii aflaţi în nacelă. Au fost coborâţi în siguranţă. Într-o nacelă de pe roată nu era nimeni, iar uşa respectivei nacele nu s-a închis corespunzător şi aceasta a fost deschisă din cauza balansului. Din acest motiv roata nu putea să se învârtă”, a spus Baciu.

Potrivit directorului Salinei Turda, în roata mare se aflau 4 turişti, ultimii din programul de vizită al Salinei, care se dădeau cu roata.

După ce turiştii au fost coborâţi, la Salină sunt aşteptaţi alpiniştii, care să închidă uşa respectivă pentru ca roata să poată învârti din nou.

Comenteaza