“U” Cluj cere alt judecător în procesul cu Oncos

“U” Cluj cere alt judecător în procesul cu Oncos
Reprezentanţii clubului de fotbal au depus cerere de recuzare a judecătorului din dosarul în care compania a solicitat plata a peste două milioane de lei.
Universitatea Cluj a cerut schimbarea judecătorului din dosarul intentat de firma Oncos pe motiv că nu ar fi dat posibilitatea reprezentanţilor clubului de fotbal să-şi prezinte o apărare în sala de judecată. Instanţa Tribunalului Cluj a respins săptămâna trecută, la primul termen de judecată, cererea de amânare depusă la dosar de conducerea “U” Cluj şi a rămas în pronunţare. Ieri, reprezentanţii “Şepcilor roşii” au solicitat recuzarea judecătorului, care urmează să fie analizată de un alt complet de judecată.

Pe rolul Tribunalului Comercial a fost înregistrat ieri un dosar în care CFM Universitatea Cluj SA solicită recuzarea judecătorului din cauza privind ordonanţa de plată cerută de societatea Oncos cu privire la un împrumut acordat clubului, care a avut termen de judecată în 13 ianuarie. “Nouă nu ni s-a respectat unul din drepturile esenţiale, anume acela de a angaja apărător. Oricât de urgentă ar fi ordonanţa de plată, trebuie ca ambele părţi să aibă posibilitatea să se apere. Citaţiile au fost trimise în 24 decembrie, când nimeni nu mai lucra. Apoi au fost sărbătorile, iar după ce s-a reînceput activitatea la club şi până în 13 ianuarie nu a fost timp efectiv pentru a contracta avocaţii pentru acest dosar şi pentru a studia toate documentele şi actele contabile ce au legătură cu acest litigiu”, a explicat avocata Doiniţa Păulescu, cea care a depus cererea de recuzare pentru Universitatea.

Aceasta a explicat că deşi există o casă de avocatură cu care clubul colaborează constant, pentru fiecare dosar în parte se încheie un contract de asistenţă juridică. “Există motiv pentru recuzarea judecătorului deoarece considerăm că s-a antepronunţat în cauză din moment ce nu a dat ocazia părţilor să dezbată în sala de judecată. Nu ştiu cine este judecătorul şi nu contează, fiind vorba de un principiu”, a spus Păulescu. Aceasta a precizat că instanţa nu a adus la cunoştinţa celor de la “U” că a rămas în pronunţare asupra ordonanţei de plată. Cu o zi înainte de a fi respinsă cererea de amânare, un alt judecător de la aceeaşi instanţă a admis cererea de amânare a Universităţii Cluj într-un alt dosar de ordonanţă de plată cerută tot de Oncos. În acest caz este vorba de circa 220 de facturi neplătite în valoare de 142.000 lei.

De cealaltă parte, şeful Departa-mentului juridic de la Oncos, Horaţiu Hanganu, consideră că este o încercare de tergiversare a procesului. “Faptul că nu s-a admis cererea de amânare nu este motiv de recuzare. Motivele de recuzare sunt când judecătorul are o anumită relaţie de rudenie sau de alt gen cu una dintre părţile din dosar. Ordonanţele de plată presupun o urgenţă, iar trendul este să nu se admită amânări”, a spus Hanganu. Oncos solicită plata a 10.000 de euro şi 1,73 milioane lei plus penalităţi de întârziere de 319.202 lei. “Oncos, ca fost acţionar majoritar la clubul de fotbal, a virat acestuia mai multe sume de bani, unele au rămas la club sub formă de acţiuni, însă acestea cerute în instanţă au fost cu titlu de împrumut în perioada 2008-2009. Atunci, clubul a avut mare nevoie de lichidităţi, iar Oncos dispunea de ele. Acum, Oncos, ca şi alte companii, trece prin vremuri grele din cauza lipsei de lichidităţi, lipsei de subvenţii pentru creşterea puilor şi scăderea puterii de cumpărare a oamenilor”, a spus Hanganu. El a precizat că societatea a înregistrat la mai multe instanţe 250 de dosare pentru recuperarea datoriilor de la clienţi.


Comenteaza