UBB încheie proiectul Geospace

UBB încheie proiectul Geospace
Facultatea de Geografie a Universtăţii Babeş-Bolyai finalizează cursurile din cadrul proiectului Geospace.

Facultatea de Geografie a UBB anunţă pentru duminică, ora 12, finalizarea cursurilor sesiunii din septembrie, din cadrul proiectului GeoSpace: Centrul de Geomatică destinat pregătirii complementare a cadrelor didactice preuniversitare din domeniul Geografiei.

Valoare financiară a proiectului este una nerambursabilă şi ajunge la 12.103.040,25 lei. Banii au fost alocaţi din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

La eveniment vor lua parte:
- profesori cu specializarea geografie, din mediul urban şi rural, din cele 12 judete ce compun regiunile de dezvoltare de Nord-Vest şi de Centru.
- reprezentanti ai echipei de management a proiectului
- formatori din cadrul sesiunii de pregătire.

Reamintim că în cadrul proiectului este organizat un Centru de pregătire la nivel multi-regional pentru cadrele didactice preuniversitare de geografie şi sunt implicaţi 720 de participanţi. Potrivit oganizatorilor, proiectul asigură dezvoltarea competenţelor profesorilor de geografie pentru a utiliza instrumente de predare interactive a geografiei şi geomaticii, utilizate la nivel european şi promovate de Uniunea Europeană şi Agenţia Spaţială Europeană.

 

Etichete
Comenteaza