Ucigaşul cu Renault stă cinci ani după gratii

Ucigaşul cu Renault stă cinci ani după gratii
Şoferul care a ucis doi bătrâni pe o trecere de pietoni din Grigorescu în august 2012 va sta după gratii cinci ani. Sentinţa este definitivă şi a fost pronunţată de Curtea de Apel Cluj.

Paul Gheorgheci a atacat cu recurs sentinţa Judecătoriei Cluj-Napoca prin care era condamnat la cinci ani de închisoare pentru omor din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului. Curtea de Apel Cluj i-a respins însă recursul, menţinând decizia judecătoriei.

Potrivit martorilor tragediei din seara zilei de 22 august, soţii Chiorean au fost striviţi pe trecerea de pietoni de pe Bulevardul 1 Decembrie de un autoturism marca Renault care circula dinspre strada Mirăslău spre centrul oraşului, şi apoi, în urma impactului, aruncaţi mai mulţi metri în aer, până la nivelul copacilor.

Autovehiculul care a produs accidentul a ajuns în gardul unei vile de pe marginea drumului. Un alt autoturism, un Fiat, care venea din sens opus, adică dinspre centrul oraşului spre cartierul Grigorescu, a încercat să evite accidentul şi a ieşit de pe carosabil. Cei doi soţi, în vârstă de 76, respectiv 80 de ani, au murit la spital, în ciuda eforturilor medicilor. Autorul accidentului, Paul Gheorgheci, în vârstă de 42 de ani, avea o alcoolemie de 1,01 la mie în aerul expirat, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj.

După un proces rapid, în timpul căruia s-a aflat în stare de arest preventiv, Gheorgheci a fost condamnat la cinci ani de închisoare şi la plata sumei de 3.600 de lei cheltuieli judiciare. Inculpatul a atacat sentinţa cu recurs, la Curtea de Apel Cluj. Avocatul lui Gheorgheci a cerut reducerea pedepsei, prezentând şi un referat de evaluare psihosocială a inculpatului, din care reieşea că acesta a fost un cetăţean model până la incidentul din august 2012 şi că a avut un loc stabil de muncă, fiind şofer profesionist. Gheorgheci ar fi consumat băuturi alcoolice în seara accidentului din cauza unor probleme în familie, acest comportament fiind unul izolat. Magistraţii Curţii de Apel Cluj nu au arătat clemenţă şi au menţinut condamnarea de cinci ani, dispusă de judecătorie.

Etichete
Comenteaza