Uioreanu jr., filat de poliţişti şi după eliberarea din arest

Uioreanu jr., filat de poliţişti şi după eliberarea din arest
Instanţa nu a hotărât nici ieri dacă Alexandru Uioreanu va executa sau nu pedeapsa de doi ani şi jumătate de închisoare, la care a fost condamnat, iniţial, cu suspendare. Uioreanu jr. a fost prins încălcând una din condiţiile suspendării pedepsei, în timp ce era filat de poliţişti de la BCCO.

Curtea de Apel Cluj urma să pună, marţi, în discuţie, revocarea suspendării pedepsei cu închisoarea în cazul lui Alexandru Uioreanu, la solicitarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Însă dosarul pe fond nu a ajuns încă de la Tribunalul Cluj la Curtea de Apel, această excepţie fiind invocată ieri, atât de către avocatul Tiberiu Ban, apărătorul lui Uioreanu, cât şi de către procurorul DIICOT.

După ce Curtea de Apel Cluj a admis excepţia, s-a declarat necompetentă pentru a judeca cererea de revocare. Având în vedere că în urmă cu o săptămână Tribunalul Cluj a admis, la cererea avocatului Ban, că nu este competent să judece revocarea întrucât s-a pronunţat deja printr-o sentinţă asupra dosarului, iar Curtea de Apel s-a declarat, la rândul său, necompetentă, situaţia va fi tranşată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va stabili instanţa ce va soluţiona cererea procurorilor. Prin urmare, decizia privind soarta tânărului de 17 ani va fi amânată.

Uioreanu jr. a fost condamnat în urmă cu câteva luni la doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de droguri. În dosar au fost şi alţi inculpaţi, persoane din anturajul lui Alexandru Uioreanu. Instanţa l-a obligat pe Uioreanu jr. să urmeze tratament în scopul dezintoxicării, să nu frecventeze locuri sau localuri despre care ştie că sunt frecventate de persoane care consumă droguri sau în care ştie că se consumă droguri şi să nu intre în legătură cu persoane despre care ştie că sunt consumatoare de substanţe interzise. Însă, în noaptea de 10 aprilie, în jurul orei 1:00, a fost văzut în compania unuia dintre co-inculpaţii din acelaşi dosar, Adrian Ciprian Tition, cu care avea interdicţia de a se întâlni. Surse judiciare au dezvăluit pentru ZIUA de CLUJ că poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj au continuat să îl fileze pe Uioreanu jr. după ce a fost condamnat cu suspendare. În acest context, amintim că Alexandru Uioreanu a fost supravegheat de poliţiştii antidrog încă din luna mai a anului trecut, iar tânărul ar fi vândut substanţe stupefiante mai multor agenţi care lucrau sub acoperire.

Revenind la noaptea din 10 aprilie, surse judiciare au dezvăluit că poliţişti de la BCCO i-au văzut pe Alexandru Uioreanu şi Adrian Ciprian Tition, împreună, pe o stradă din cartierul Gheorgheni, şi au chemat o patrulă pentru a-i legitima. Între timp, cei doi s-au despărţit, şi, fiind oprit de agenţii de ordine de la Secţia 3, Adrian Ciprian Tition părea să fie sub influenţa băuturilor alcoolice. Luat la întrebări de oamenii legii, Tition ar fi spus că s-a întâlnit cu Alexandru Uioreanu şi că ar fi băut împreună mai multe butelii de vin. Înştiinţaţi de poliţişti, procurorii DIICOT au cerut Tribunalului Cluj să revoce suspendarea executării pedepsei lui Uioreanu.

Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj a fost arestat în 20 decembrie 2012, fiind acuzat de procurorii DIICOT de consum şi trafic de droguri. Alexandru Uioreanu a petrecut mai mult de o lună în arest preventiv, fiind eliberat în 29 ianuarie 2013, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Cluj. Potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată la Tribunalul Cluj, Alexandru Uioreanu ar fi vândut, în decursul mai multor luni, droguri în valoare de 6.500 de lei, cantitatea de cannabis vândută şi consumată de acesta totalizând 130 de grame.

 

Comenteaza