Uioreanu jr., prins de o patrulă ce căuta un tâlhar

Uioreanu jr., prins de o patrulă ce căuta un tâlhar
Acesta riscă să ajungă din nou după gratii, procurorii acuzându-l că a încălcat una din condiţiile suspendării pedepsei la care a fost condamnat de Tribunalul Cluj. Mai exact, s-ar fi întâlnit cu unul dintre coinculpaţii din dosarul de trafic de droguri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) cer arestarea lui Alexandru Uioreanu, care ar fi încălcat o interdicţie impusă de instanţă. Anchetatorii solicită revocarea suspendării condiţionate a pedepsei la care a fost condamnat fiul preşedintelui Consiliului Judeţean. Solicitarea a fost depusă la Tribunalul Cluj, iar avocatul lui Uioreanu, Tiberiu Ban, a arătat că revocarea va fi luată în dezbatere miercuri.

Când a suspendat executarea pedepsei, Tribunalul Cluj l-a obligat pe Uioreanu jr. să urmeze un tratament în scopul dezintoxicării, să nu frecventeze locuri sau localuri despre care ştie că sunt frecventate de persoane care consumă droguri sau în care ştie că se consumă droguri şi să nu intre în legătură cu persoane despre care ştie că sunt consumatoare de droguri. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, Alexandru Uioreanu ar fi avut un incident în noaptea de 9 spre 10 aprilie, când a fost găsit pe stradă de poliţişti, fără a avea asupra sa acte de identitate.
Tânărul, în vârstă de 17 ani, a fost văzut în compania lui Adrian Ciprian Tition, singurul inculpat condamnat cu executare în dosarul lui Uioreanu jr., deşi avea interdicţia de a se întâlni cu acesta. Situaţia a fost descoperită din întâmplare, întrucât pe raza Secţiei 3 Poliţie s-a sesizat o tâlhărie, iar o patrulă i-a văzut pe cei doi pe stradă, noaptea, şi le-a cerut să se legitimize. Uioreanu jr. nu avea acte asupra sa, fiind în apropierea locuinţei, iar mama sa i-a adus documentele. Deşi Uioreanu jr. nu a recunoscut în faţa procurorilor că s-a întâlnit cu Tition, ultimul a admis că s-a văzut cu tânărul.
În dosarul în care Alexandru Uioreanu a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic şi consum de droguri au mai fost condamnaţi şi alţi patru tineri, printre care fraţii Nagy, care au primit câtre trei ani de închisoare, tot cu suspendare şi un termen de încercare de şase ani. Aceştia au beneficiat, de asemenea, de pedepse mai reduse, întrucât şi-au recunoscut vinovăţia. Fraţii Nagy au fost acuzaţi şi de trafic internaţional de droguri, ei fiind cei care ar fi adus substanţele interzise din Ungaria în România. Un alt inculpat, cercetat în stare de libertate, Norbert Borşan, a primit o pedeapsă de opt luni de închisoare cu suspendare.

Singura persoană trimisă în judecată în acest dosar care a primit o condamnare cu executare este Adrian Tition. Acesta a luat doi ani şi şase luni de închisoare în regim de detenţie, din cauză că avea deja o condamnare definitivă, din 2011, cu suspendare, pentru tâlhărie. Fiind condamnat pentru o nouă infracţiune, trafic de droguri, suspendarea i-a fost revocată, dar nu a fost pusă în executare până la rămânerea definitivă a sentinţei.

 

 

 

Comenteaza