Uioreanu: noua rampă de gunoi a Clujului se va surpa. Vezi ce răspunde Tişe

Uioreanu: noua rampă de gunoi a Clujului se va surpa. Vezi ce răspunde Tişe
Amplasamentul noi rampe ecologice de deşeuri din Cluj e prost ales şi se va surpa, avertizează preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

El spune că va cere o expertiză şi că dacă se va dovedi că amplasamentul e prost ales, va face o plângere penală împotriva celor care au decis ca groapa de gunoi să fie amenajată aici.Rampa de gunoi de la Pata Rât a fost închisă în vara anului 2010 iar de atunci gunoaiele din Cluj-Napoca sunt depozitate pe o rampă provizorie, pe un teren din imediata vecinătate a fostei gropi de gunoi.

Contactat telefonic, fostul preşedinte al CJ Cluj, Alin Tişe, susţine că Uioreanu ar trebui "să înceapă să muncească", pentru că "de o lună şi jumătate, de când a preluat administraţia judeţeană, nu face decât să mă atace prin tot felul de minciuni".

"Îl mai las o perioadă să mai dea vina pe toată lumea pentru a-şi ascunde incompetenţa, apoi voi ieşi public ca să răspund cu argumente la toate prostiile pe care le debitează. Trebuie ca Uioreanu- şi cei care mi-au urmărit activitatea ştiu şi ei - să ştie că eu am muncit foarte mult pentru a pune pe roate aceste proiecte, indiferent că este vorba de preluarea amplasamentului pentru spitalul de urgenţă sau de demararea lucrărilor la centrul de deşeuri. Am considerat că e de bun-simţ să-l las pe domnul Uioreanu să se acomodeze cu toate aceste proiecte, câteva luni, şi consider că nu e firesc să ies să-l atac pe niciun motiv. El în schimb, de când a venit la CJ Cluj, cu asta se ocupă: mă atacă în permanenţă", a spus Tişe.

Acesta adaugă că Uioreanu i-a atacat şi soţia, "în mod mincinos", că s-ar fi ocupat de exproprieri. Răspunsul lui Tişe la acuzaţie - soţia lui Uioreanu a făcut asigurări la regiile de stat folosindu-se de influenţă politică. "M-a acuzat de lucruri ilegale, când el în mod penal a obţinut două spaţii comerciale în centrul Clujului negociind el cu el, în calitate de preşedinte de comisie şi în calitate de proprietar interesat, în acelaşi timp. Apoi a fugit în Parlament pentru imunitate". Tişe spune că Uioreanu l-a ameninţat cu moartea cu o zi înaintea alegerilor. "Au furat oamenii lui voturi ca să câştige alegerile, iar acum se crede cinstit şi puternic", mai spune el, adăugând că e mulţumit de mandatul său la şefia Consiliului Judeţean: "am lăsat în urmă proiecte de aproape 400 milioane de euro".

Amintim, groapa de gunoi de la Pata Rât a fost închisă în 17 iulie 2010, termen fixat de mai mulţi ani de autorităţile române în convenţiile de aderare la Uniunea Europeană. Toate deşeurile care pot fi valorificate sunt culese şi vândute de membrii comunităţii rome care locuieşte de decenii în colonia denumită "Dallas", chiar la rampa de gunoi. După ce noul sistem de management integrat al deşeurilor va fi implementat în judeţ, deşeurile revalorificabile vor fi sortate chiar în cadrul modulelor sistemului. Programul integrat de gestionare a gunoaielor Clujului cuprinde o rampă colectoare şi trei staţii de transfer în Gherla, Huedin şi Mihai Viteazul.

 

Comenteaza