Ultimul trend pentru mirese: pantofii se asortează buchetului

Ultimul trend pentru mirese: pantofii se asortează buchetului
În 2011, rochiile de mireasă rămân albe, dar pantofii pot avea cele mai trăsnite culori, de la verde la roz sau albastru electric, în aceeaşi nuanţă cu florile din buchet. La mare căutare sunt în acest an cristalele Swarovski.
Specialiştii în “industria nunţilor”, care îşi etalează în acest weekend oferta la Muzeul de Artă, atrag atenţia că se revine la materiale naturale şi la decoruri simple, dar de mare efect.

Cele mai multe standuri ale evenimentului “Nuntă la Palat” prezintă, ca în fiecare an, modele diverse de rochii de mireasă. “Rămân în trend rochiile albe, mai ales cele tip «prinţesă», cu bustul încărcat cu cristale sau dantelă foarte bine lucrată manual, decoltate, cu voaluri scurte sau foarte mici. În locul coroniţelor se poartă acum ace de păr sau alte accesorii cum ar fi mănuşile de dantelă foarte fină”, a precizat Aluşa Vlad, designer la casa de modă Creal Design din Bucureşti.

Voalurile cele mai căutate sunt de lungime scurtă sau medie, împodobite cu “trandafiraşi lucraţi manual, nu din aceia împopoţonaţi, cum erau în anii trecuţi”, potrivit specialistei. Preţurile rochiilor de la acest stand variază între 1.250 şi 2.500 de lei, iar cea mai spectaculoasă, cusută manual cu cristale Swarovski, costă 1.650 de lei. “Criza se manifestă şi în domeniul nostru, multe tinere vor să negocieze rochia la preţ mai mic, însă, în general, pentru un articol atât de important cum este rochia de mireasă preţul nu este o problemă”, a apreciat Aluşa Vlad.

Pantofii în vogă pentru mirese sunt cei cu toc foarte înalt şi platformă, după cum a explicat Margareta Blaga, coordonator-şef al magazinului Veronesse de la Iulius Mall. “Anul acesta se poartă colori tari, mov, verde, roz, albastru. De data asta pantofii nu se mai asortează cu rochia, ci cu buchetul de mireasă. Se mai caută şi pantofi împodobiţi cu pene, flori sau cristale Swarovski”, a detaliat experta. Preţul unei asemenea perechi de pantofi variază de la 240 la 500 de lei.

O sală de restaurant împodobită simplu, cu flori de câmp, vase de lemn şi ierburi uscate, impresionează în mijlocul decorurilor sofisticate de la târg. “Nunţile tradiţionale prind teren din ce în ce mai mult, nu în sensul desuet, ci al folosirii unor elemente clasice, mai puţin apreciate în ultimii ani, însă mai de efect”, a declarat Alina Ilea, manager al restaurantului clujean Impact. “Elementele naturale aduc un plus de culoare şi de viaţă atmosferei la petrecere, se poate decora cu orice, de la flori de câmp la paie, frunze sau levănţică. Un aranjament pentru o asemenea masă poate costa de la 30 de lei la oricât de mult”, a mai spus Ilea.

Ediţia din acest an a evenimentului “Nuntă la Palat” a fost inaugurată în prezenţa primarului Sorin Apostu şi a lui Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. Manifestarea reuneşte în sălile de la etaj ale Muzeului de Artă peste 80 de firme specializate în diverse zone de interes în organizarea nunţilor, de la bijutieri la florării, restaurante, invitaţii de nuntă, rochii şi costume pentru viitorii miri. Târgul poate fi vizitat între 21 şi 23 ianuarie.

Nuntă în decor marin

Un spectaculos decor romantic adaptat unei nunţi la malul mării este propunerea florăriei Kara şi a firmei de evenimente Kara Events & Flowers pentru tendinţele acestui an. Predomină culorile pastelate, pornind de la alb până la nuanţe de roz închis şi verde. “Se folosesc, pe de o parte, elemente decorative cum sunt scoicile, pietrele, nisipul, chiar peştişori adevăraţi în acvariu şi, pe de alta, plante şi elemente exotice. Nu lipseşte ca simbol peştişorul de aur, cel din poveste, care îndeplineşte trei dorinţe”, a precizat Ionela Lostun, decorator în cadrul florăriei clujene. Pentru o nuntă de vis într-un spaţiu amenajat pe măsură, specialiştii de la Kara propun folosirea trandafirilor, a unei specii aparte de crizanteme, amenajări speciale cu eucalipt şi flori de strelitzia, dar şi cu felinare şi colivii. Decorul poate fi folosit la ceremoniile din grădini sau corturi, dar şi la amenajarea intrării în restaurantul unde are loc nunta.


Comenteaza