UMF Cluj, mesaj către studenții cu burse “Erasmus” blocaţi în zonele afectate de COVID-19

UMF Cluj, mesaj către studenții cu burse “Erasmus” blocaţi în zonele afectate de COVID-19

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca a transmis pe site-ul oficial un mesaj către studenţii universităţii beneficiari ai burselor “Erasmus”, blocaţi în zonele afectate de pandemia de coronavirus.

Aceştia sunt sfătuiţi ca, în cazul în care vor decide să revină în România, să respecte obligatoriu perioada de auto-izolare / carantină, după caz, impusă de autoritățile române. Iată comunicatul integral al Departamentului Relații Internaționale UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca”:

În atenția studenților UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, beneficiari ai unei mobilități Erasmus în curs de desfășurare, aflați în momentul de față în străinătate

“Dragi studenți,

În condițiile pandemiei actuale cu noul coronavirus, dorim să vă informăm următoarele:

Dacă vă aflați într-o zonă afectată de pandemie și în cazul în care cursurile / activitățile de stagiu au fost suspendate sau universitatea din străinătate unde sunteți încadrat ca student Erasmus este închisă, puteți decide să vă întrerupeți mobilitatea Erasmus pentru cauză de forță majoră.

Înainte de a întrerupe stagiul
- vă rugăm să informați universitatea parteneră unde studiați acum și să primiți un raspuns
- vă rugăm să solicitați o adeverință/un certificat care să ateste perioada efectivă pe care ați petrecut-o acolo. Dacă circumstanțele actuale nu permit obținerea adeverinței/certificatului în format fizic, vă rugăm să cereți să vă fie transmis în format electronic, scanat (cu semnătură și ștampilă) și apoi prin poștă în format fizic, de îndată ce va fi posibil.

Întreruperea mobilității din cauză de forță majoră presupune derularea unei proceduri de validare a cererii dumneavoastră de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, care gestionează și programele Erasmus (cu aprobarea prealabilă a Consiliului de Administrație al UMF). În cadrul acestei proceduri, se va decide cu privire la rambursarea unor cheltuieli efectuate de dumneavoastră în avans (de exemplu transport) și se va decide asupra părții din grant care va trebui rambursată de către studentul beneficiar în urma întreruperii mobilității Erasmus. Vă rugăm să păstrați orice document justificativ în acest sens. Vă vom informa cu privire la etapele procedurii la momentul respectiv.

Dacă decideți să vă întoarceți în România, va trebui să respectați, în mod OBLIGATORIU, perioada de auto-izolare/ carantină, după caz, impusă de autoritățile române.

Studenții care întrerup mobilitatea vor fi integrați în cursurile desfășurate pe platforma online a UMF Cluj, alături de colegii lor.

Dacă decideți să întrerupeți mobilitatea, vă rugăm să ne informați prin e-mail." 

(Departamentul Relații Internaționale UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca”)

Comenteaza